E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yakında batarya fabrikasının temelini atıyoruz---

Erdoğan: Yakında batarya fabrikasının temelini atıyoruz

Erdoğan: Yakında batarya fabrikasının temelini atıyoruz
29 Ekim 2022 - 22:23 borsagundem.com

Togg Gemlik Kampüsü'nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli otomobiller için batarya üretmek üzere batarya fabrikası inşa edileceğini açıkladı.

Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, batarya fabrikası kurulacağını duyurdu.

Erdoğan, "Togg dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle anlaştı. Togg tesisinin yanındaki 609 bin metrekarelik alanda inşa edilecek batarya fabrikasının temelini yakında atıyoruz. Savunma bakanımız buna hazır olursa işi bir an önce bitiririz" ifadelerini kullandı.

İşte Togg'un yeni 'Babayiğitleri'

Bakan Nebati, ikinci Togg'a talip oldu

Hisarcıklıoğlu: TOGG bir meydan okumadır!

Cumhurbaşkanı, direksiyona geçti Togg'un seri üretimi başladı

Karakaş'tan Togg'un fiyatı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)30 Ekim 2022 12:44

    Orjınal batarya üretimi.. orjınal motor vb.. bunlarda çok ileri noktaya gelinirse, dünya sizlerden bu parçaları alarak üretim yaptığında o zaman köşe olursunuz. Özellikle pil geleceği olan bişe.. cep telefonları gibi pillerde küçülecek. hatta sök+tak+ şarjı biteni sök... şarjdanal tak olacak. cep telefonu bili değiştirir gibi sistemler olacak. Yolu çok açık. Savaş araçlarına hızlı şarjlı eklentiler, ... güneşten kendiliğinde şarj edilen piller otomobiller. Yani gelecek 5 - 10 - 20 - 40 - 50 yılları düşünülünce büyük sistemler oluşaabilir. hep arge hep yazılım. Birileri bu işlere girmeli. Devlet desteği olmadn bu işler bir yerde takılır ..pil her yerde var.cep tel, pc. ihalar, drone, tv ler, her sistem için , deniz altılar, gemiler, güneş enerjisi gelecekte benzin kadar etkili bir enerjı olacak. çöllerde bu sistemler ile şehir yapılanmaları değişecek. çöller popüler turzm ve gezilecek hayat bulan can bulan yerler olabilir mesela...

  • mtu30 Ekim 2022 11:04

    devrim ile devrin otomobilleri resme yansıtılmış ne alaka? batarya fabrikası otomobilden bile önce açılmalıydı. hayırlı olsun

  • ALİ KODUŞ30 Ekim 2022 21:31

    Bu olaylar öyle  basit işler değil söyle olsa böyle olsa ile olmuyor bunların bir anlaşması bir planlaması var.çin faris firması ile ortak üreteceğiz.faris firması dünyanın en büyük otomobil bataryası üreten şirketlerinden birisi.