E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ile Putin G20'de bir araya geldi---

Erdoğan ile Putin G20'de bir araya geldi

Erdoğan ile Putin G20'de bir araya geldi
01 Aralık 2018 - 15:48 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Arjantin'de G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, bu akşam TSİ ile 20.20'de ABD Başkanı Trump ile de görüşecek

G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Türkakımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul'daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabii atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum." diye konuştu.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Putin ise Erdoğan ile bu toplantıyı yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bundan kısa süre önce İstanbul’da bir araya gelme fırsatı bulmuştuk. Türk Akımı deniz yatağı inşaatının bitişini birlikte kutlamıştık. Türkiye bir kez daha dış politika konusunda bağımsızlığını ve bir ortak olarak ne kadar güvenilir olduğunu kanıtladı. Bu proje ekonomimizin büyümesine ve enerji güvenliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacak; sadece bizler için değil bütün Avrupa için.”

Putin, Türkiye ile Rusya’nın çok farklı alanlarda işbirliğinin sürdüğünü de söyleyerek, “Aramızdaki ticari ilişkilerde istikrarlı bir artış var, bunu geçen yıl ve bu yıl gördük. Bugün sizi burada görmekten çok memnunum. Bu toplantıyı verimli işbirliğimizin bir göstergesi olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

TRUMP İLE İKİNCİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmenin ardından Arjantin'de devam eden G20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Trump ile bu akşam 20.20'de ikinci kez görüşecek. İki lider dün ayaküstü bir görüşme gerçekleştirmişti.

Erdoğan'ın bu görüşmesinin ardından Japonya ve İngiltere başbakanları ile de görüşeceği bildirildi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi öncesi kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu, İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var" ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik01 Aralık 2018 23:16

    putin in duruşu her zaman daha dostane ve samimi olmuştur türkiye ye karşı ama gel gör ki memlekette öyle bir zihinler karıştırılmıştır ki yine de bir trump bizi sevse ezikliği hüküm sürmektedir.

  • Hayri02 Aralık 2018 06:57

    Rusdan dost ayıdan post olmaz. Putin suud kralı ile de dost görünüyor:) Rusya'nın birinci önceliği Akdeniz'e acilmaktir ve bu durum Türkiye için guvenlik sorunudur

  • Broker 01 Aralık 2018 18:10

    Görüşebilmesini bile(ayak üstü) ne kadar çok önemsiyoruz değilmi, atak üstü görüşüyorda ne oluyor isteklerimizden hangisi gerçekleşiyor, fetö, halkbankası, ypg-pkk konularında hiçbiriyle ilgili bir talebimizi dikkate alıyorlar mı?ABD nin dostluğuda müttefikliği de yalan.Ama maalesef iyi geçinmek zorundayız. Yoksa Allah muhafaza zaten pamuk ipliğine bağlı kırılgan ekonomimizin hali ne olur. Temmuz ve Ağustosda neler yapabildiklerini hep beraber gördük.

  • Erhan01 Aralık 2018 17:06

    Ayak üstü mü :)