E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Maraş asıl sahiplerine kavuştu---

Erdoğan: Maraş asıl sahiplerine kavuştu

Erdoğan: Maraş asıl sahiplerine kavuştu
15 Kasım 2020 - 18:37 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Maraş'ta gerçekleştirilen piknik etkinliğinde gazetecilere açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kapalı Maraş'ta açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Maraş kendi asıl sahiplerine kavuşmuştur" dedi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli basın mensubu arkadaşlar öncelikle sizlerle 37.yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sene 74 sene 2020 yıllar yılı düşünün burası böyle kalmış.

Taşınmaz Mal Komisyonunun devreye girmesiyle güneyde kimler varsa müracaat etmek suretiyle hepsinin bedeli ödenir. Sahiplerini bulduktan sonra bu iş çözüme kavuşur. Artık diyoruz ki biz adım atalım, mesafe alalım. Uluslararası toplum KKTC'ye adil davranmadı. Kuzey Kıbrıs'a yapılan adaletsizlikti.

"Buranın gerçek sahipleri bellidir"

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Bugünkü attığımız adım ve süratle yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Maraş için yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri bellidir. Gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir. Maraş kendi asıl sahiplerine kavuşmuştur."

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'sa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle acil durum hastanesi 2 ay içinde hizmete girmiştir. KKTC'yi geliştirme çabaları içerisinde Maraş biliyorsunuz 46 yıldır kapalı. Kapalı olan bu güzelim bölge artık açılıyor. Bizlerin girişimleriyle Maraş'ın açılması ve eski sahiplerinin de buraya taşınmaz mal komisyonu üzerinden gelebilmeleri ve kavuşabilmeleri insan hakları gereği olarak düşündük. Sayın Cumhurbaşkanının onayını da aldıktan sonra böyle bir adım attık. Bize yakışan doğru bir adımdı. Buradaki mal ve mülk sahipleri gelebilirler. Kendilerine iade edebiliriz. Bu şekilde burası açılacaktır. Bizim yolumuz barış güvenlik yoludur."

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Masaya dönmeye hazırız

 

Erdoğan:Maraş’ta yeni bir dönem başlayacak

 

Fuat Oktay KKTC'nin kuruluş yıldönümünü kutladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI15 Kasım 2020 20:20

    SAYIN RESİM ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

  • Adem15 Kasım 2020 23:14

    AA ne? Senin alnına konsa hoşuna mı gidecek? Ne boşsunuz gerçekten.

  • TAMİZ KARTALGÖZ15 Kasım 2020 20:12

    ALLAH tan ak parti ve  Mhp iktidarda basiretsiz muhalefet iktidarda olsa ülke elden gitmiş .yanı başımızda kürdistan ülkemiz cart diye ikiye bölünmüş büyük ekonomi krizler binlerce insanımız şehit olmuş idi.hdp li bir iktidarı da artık sizler düşünün.

  • Metallica 15 Kasım 2020 19:29

    Bağımsız Kibris Turk Cumhuriyetinin, tum dunya ulkeleri tarafindan taninmasi saglanmalidir.

  • Dimi15 Kasım 2020 20:33

    Önce dost dediklerimiz tanısında gerisine bakarız ?

  • Partnin başkanı15 Kasım 2020 19:04

    Hı maraşmı hangi maraş

  • Kahraman 16 Kasım 2020 01:07

    Anna Koffi Maraşı. Yes be aney maraşı. Denktaşın huzursuzluğu Maraşı.

  • Hakkı15 Kasım 2020 20:43

    Sen Boşver , matiz vaziyet ...

  • EKRİST15 Kasım 2020 20:10

    sana bir şey demek isterdim fakat............s................

  • Yeşil reis 15 Kasım 2020 18:55

    Bunca senedir niye kapalı anlamak zor bir delikanlı çöktü sonunda açılıyor kendi göbeğimizi kendimiz kesicez biz güçlü olursak bize diş geçirmek zor olur Bundan sonra son aşama bir nükleer silah sahibi olmaktan geçer bu durumda terör dahil bütün belalar bizden Uzak durmaya başlar elinde nükleer güç olan bir ülkeye kimse kolay kolay düşmanlık yapamaz

  • Atom 15 Kasım 2020 23:29

    Pakistan yıllardır nükleer gücü var da ne oluyor halkı komple sürünüyor