E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: El Bab halloluyor---

Erdoğan: El Bab halloluyor

Erdoğan: El Bab halloluyor
23 Aralık 2016 - 15:52 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi El Bab neredeyse hallolmak üzere TSK ÖSO ile beraber orayı da hallediyor" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Aliağa ilçesinde LNG terminali açılışına katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Projenin şehrimize ülkemize firmamıza hayırlı olmasını diliyorum. Terminalin 6 ay gibi kısa bir sürede hizmete alınmış olmasını önemli görüyorum. Türkiye büyüdükçe enerji talebi de artacaktır. Son 10 yılda büyüme hızımızla enerji tüketim oranımız aşağı yukarı aynı oranda artmıştır. Doğalgazda maalesef dışa bağımlıyız. Doğalgaz tedarikimizde kaynak çeşitliliğine gitmemiz şart.

Bizim petrolümüz doğalgazımız olmayabilir ama bizim çok daha önemli bir avantajımız var. Biz Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Bana göre ekonominin bir numarasıdır her şeyidir o da genç insan gücümüzdür. Ekonomide diğerleri insanın türevidir. Emek insanın türevidir insan varsa emek var sermaye insanın türevidir insan varsa sermaye var eğer insan yoksa bunların hiçbiri yok.

Şu anda El Bab birileri kuru sıkı atıyor dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Dünyayı kurtarma derdi değil bu Kilis'e bomba düştüğü zaman neredesin Ey devlet diyorsun. Şimdi El Bab neredeyse hallolmak üzere TSK ÖSO ile beraber orayı da hallediyor.''

BAŞBAKAN YILDIRIM: YAKLAŞIK 3 KATINA ÇIKARDIK

Törende konuşan Başbakan Yıldırım ise şu ifadeleri kullandı:

"Son 14 yılda elektrik enerjisi kurulu gücümüzü yaklaşık 3 katına çıkardık. Bugün 78 bin 500 megavat kurulu güce ulaşmış bulunuyoruz. 2002'de sadece 4 bin kilometre doğalgaz iletim ve dağıtım hattımız varken bugün 125 bin kilometrelik bir hatta sahibiz.

Enerji, içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli gündem başlıklarından biridir. Ekonomiden siyasete, güvenlikten dış politikaya kadar hayatın her alanında enerji ağırlığını hissettiriyor, ilişkileri ve gelişmeleri yönlendiriyor. Bölgemizde yaşanan anlaşmazlıkların kaynağında da enerji kaynaklarının nasıl değerlendirileceği, kimler tarafından kontrol edileceği gerçeği yatıyor. Özelikle son dönemde enerji konusu, ulusal güvenlik ve bağımsızlığın temel unsuru haline gelmiştir. Enerjiye olan talebin ise gün geçtikçe, sanayileştikçe, refah seviyesi arttıkça artacağını biliyoruz. Küresel enerji arz ve güvenliği açısından üstlendiğimiz rolün, ülkemizin konumunun farkındayız. Türkiye'nin önü açıktır. Türkiye inşallah bölgede oyun kuran ülkelerin başında yer almaya devam edecek. Etkin politikasıyla ve kararlı duruşuyla bölgemizdeki dostlukları artıran, düşmanlıkları azaltan politikasıyla gelecek güzel günlerin inşasında başrol oynayacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ado modo23 Aralık 2016 20:12

    Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ENKAYI uçurur

  • Vatandaş23 Aralık 2016 19:43

    Kafam karıştı yine, bildiğim kadarıyla Esad ve Rusya ÖSO nu terörist olarak görüyor ve yok etmeye çalışıyor. Sn.CB muhtemelen, TSK ile ÖSO Türkiyeye geri dönüyorlar demek istiyor.

  • türkiye23 Aralık 2016 19:18

    Türkiye üretime geçmeli. Ortadoğu lideri olmak istiyorsak güçlü markalarımız, şirketlerimiz olmalı. Sanayi, teknolojik sağlam şirketler kurmalı, argeye yönelmeliyiz.

  • torku23 Aralık 2016 17:05

    keşke dediklerine bir kez olsa inanabilsek

  • emekci23 Aralık 2016 17:05

    bir yandan rusya destekli esed bir yandan iran destekli şiiler, hallediyorlar suriyeyi elhamdülillah

  • Kenan23 Aralık 2016 17:02

    Elbab a girmenin bize hiç bir faydası yok. Aynı güçle Sınrla kontroedilseydi ve sınırdan militan giriş çıkışlara izin verimeseydi bu kadar problem yuklenmezdik

  • Melike Ayan23 Aralık 2016 16:29

    Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşması orta doğuda Rusya ve Türkiyenin etkisi ABD den daha fazla olacaktır. Türkiyedeki firmalar Rusya pazarından daha fazla pay alabilir.