E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan çok sert konuştu!---

Erdoğan çok sert konuştu!

Erdoğan çok sert konuştu!
27 Aralık 2013 - 15:07 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Türkiye’nin yol ayrımına geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Önümüzde iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek ve Türkiye kaybedecek ya da yeni Türkiye kurulacak” dedi. HSYK'nın suç işlediğini söyleyen Erdoğan, "Suç duyurusunda bulunuyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Fahri Doktora töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Türkiye, geride bıraktığımız 11 yıl içerisinde her alanda önemli ilerlemeler kaydetti. Tarihi nitelikte reformlarla Türkiye'yi çok farklı bir konuma yükselttik. İki sır kavram veya kelime: istikrar ve güven. Bu, 11 yılın en temel formülü bu iki sır kelimedir.

İstikrar ve güven olduğu zaman Türkiye'nin çok önemli adımlar attığını görüyoruz. 1950-1960 dönemlerinde Türkiye'nin önemli başarılar elde ettiğini biliyoruz. Koalisyon zamanlarında da geriye gittiğini, kan kaybettiğini görüyoruz. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler söz konusu olduğunda bir kazanan varsa, bir kaybeden vardır. Yani Türkiye'nin kaybettiği dönemlerde birileri muhakkak kazanmıştır, Türkiye'nin büyüdüğü dönemlerde de birileri kaybetmiştir.

Faiz bu noktada en somut örneklerden biridir. 2002 yılında Türkiye bütçesinin yüzde 45'ini faiz ödemeye ayırıyordu, şu an yüzde 13'ünü ayırıyor. Türkiye sadece faiz yoluyla 642 milyar lira kaybedecekti. 11 yılda sadece faizleri düşürmenin Türkiye'ye kazandırdığı miktar 642 milyar oldu. Bu çok büyük bir rakam.

Biz Marmaray'ı 5.5 milyar liraya tamamladık. 11 yılda faizleri düşürerek 117 Marmaray yapacak kadar para kazandık. İşte bu paralarla yollar yaptık; okullar, barajlar inşa ettik. Türkiye 11 yılda 642 milyar kazanırken birileri de bu parayı kaybetmiş oldu.

'BAŞARININ TEK SIRRI İNSANDIR'

Bu parayı kaybedenlerin istikrarlı bir Türkiye istemesi asla mümkün değildir. Bize hep şunu öğretirlerdi; emek istihdam, tüketim. Hayır, aslında başarının tek sırrı insandır. Çünkü bu saydıklarımızın hepsi insanın türevidir. O yüzden yatırım yapmamız gereken insandır.

Bu fırsatçıları rahatsız ediyor. Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Her gün yüreklerimiz yandı. Terör, biz çözüm sürecini hayata geçirene kadar bitmedi. Biz daha partimizi kurarken teşhisimizi de ortaya koymuştuk. Güvenlik tedbiriyle terör çözülmez. Terörün uluslararası bazı rant çevrelerini zengin eden bir durumu var. Terör varsa silah satabiliyorlar.

Dün Libyalı bir doStum yanımdaydı. 'Şu anda 22 milyon silah var' dedi. Halkta olan silah bu, orduda olan değil. Libya'nın nüfusu 6 milyon. Libya, çok ciddi bir tehdit altında.

'İKİ SEÇENEK VAR'

Türkiye yol ayrımına geldi; ya eski Türkiye devam edecek ya da yeni Türkiye devam edecek ve o birileri kaybedecek. Eski Türkiye ile devam edersek herkes az neler olacağını tahmin ediyor. Eski Türkiye yüksek faiz, yüksek enflasyonla devam etmek anlamına geliyor. Baskıyla, yolsuzlukla, hedefi olmayan, itibarı zedelenmiş bir şekilde dünya sahnesinde yer almak anlamına geliyor.

Eski Türkiye gündemi belirlenen bir Türkiye, yeni Türkiye gündem belirliyor. Eski Türkiye'de birileri çok para kazanıyordu. Yeni Türkiye yasaklarından tamamen kaybetmiş, yoksulluğu azaltmış, özgür bağımsız bir ülke anlamına geliyor.

'HSYK SUÇ İŞLEDİ'

Devletin malını, yetimin malını birileri hakikaten söğüşlüyorsa onun hesabını önce biz sorarız. Ancak şunu da ortaya koyayım, iftira at tutmasa iz bırakır mantığıyla olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenleri de ifşa etmek bizim görevimizdir.

Örneğin, şu anda bazı medya organlarına gizlilik esaslı olan dosyaları servis etmek hukukun neresinde yazıyor? Başsavcı akşam bunu açıkladı. Ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK da suç işledi. Yaptıkları açıklamayla Anayasa'nın 138. Maddesi'ne aykırı hakaret ediyorlar. Peki bu HSYK'yı kim yargılayacak? Öyle bir yetkim olsa anında yargılayacağım. Kim yargılayacak biliyor musunuz? Millet yargılayacak. Ya millet ya zillet...

Milletin vicdanı çok önemli. Olmayan şeyi varmış gibi göstermek bunun üzerinden medyaya servis yapmak masum insanları tertemiz iş adamlarını zan altına sokmaya kimsenin hakkı var mı? Şahsım da dahil...

'HUKUKTAN YANAYIZ, KANUNDAN YANA DEĞİL'

Hukuk başka bir şeydir, kanun başka bir şeydir. Biz hukuktan yanayız, kanundan yanayız, kanundan değil. Eğer kanun hukuka ters düşüyorsa orada sıkıntı var.

'BÖYLE BİR SAVCI YÜZ KARASIDIR'

Bir savcı mahkeme önünde basına açıklama dağıtır mı? Böyle bir savcı yüz karasıdır. Bunu başkaları yapıyor. Demek ki, sende de böyle esintiler var. HSYK, sen bu zatla ilgili ne yapacaksın? Suç duyurusunda bulunuyorum. Biz hem yasama hem yürütmeyiz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, yargının değildir.

‘SON KEZ SALDIRIYORLAR’

Yeni Türkiye ideali çok ciddi bir saldırıya maruz kalmış durumda. Eski Türkiye'den rant devşirenler yeni Türkiye'ye karşı direniyor. Bu direniş son direniş, son kez saldırıyorlar. Son kez ellerindeki tüm imkanları kullanıyorlar. Allah'ın izniyle biz bu direnişi de yerle yeksan edecek inşallah eski Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacağız.

Bu saldırı Allah korusun, başarıya ulaşacak olsa yarın aynı saldırı başka bir hükümete tekrarlanacak, çünkü rant var. Bu saldırı başarısız olursa Türkiye’de milli irade hiçbir zaman tehdit edilmeyecek.

‘KAOS LOBİSİ KAYBEDECEK’

Bu süreçten millet olarak çok daha güçlenmiş olarak çıkmış olacağız. 2023'e ilerleyeceğiz. Faiz lobisi kaybedecek, terör lobisi kaybedecek. Kaos lobisi kaybedecek.

‘BİZİ KARA TRENLE GÖRMEK İSTİYORLAR’

Son saldırıda demiryolu var, niye? Yüksek Hızlı Treni yaptık ya onun için. Bunlar bizi hâlâ kara trenle görmek istiyor. Bunlar yüksek hızlı trenle yaşayan bir Türk evladı görmek istemiyorlar. 11 yıl önce savunma ihtiyaçlarımızın yüzde 80'ini yurtdışından karşılıyorduk, bunu yüzde 50'ye çektik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Başbakan28 Aralık 2013 08:39

    FAİZ LOBİSİ VE DIŞ MİHRAKLARDAN MI BAHSEDİYOR SON KEZ DERKEN İNŞALLAH SON KEZ MAZERET OLARAK KULLANIR.Bir ülkede adalet yoksa Eğemenlikten bahsedilemez.Şunu yaptım bunu yaptım sende önce kimse bir taş koymamış bu memlekete hizmet için geldim hizmetkarım deyip yaptım ettim yaptıklarını denize at başa kakar gibi ikide bir anlatma hizmetkara bu yakışır şunuda bil ben senin gibi yaptığını başa kakan hizmetkar istemiyorum.Sağlıklı ömrüm olsun mutluluğu ben yakalarım Allah'ın izniyle

  • Tayyipçi28 Aralık 2013 07:39

    Başbakanı her gittiği yerde karşılar,alkışlar.O ne derse onu doğru bilir tersini söyleyene saldırır darp eder .Tabi korunur kollanırda nerede olursa olsun toplanmasına izin vardır ne cop nede biber gazını tatmıştır.esnaf onlardan memnundur.

  • çöz çözebilirsen27 Aralık 2013 23:29

    herşeyi anladım da bu son cümlede söylediği dış mihrakların türk evladını hızlı trende görmek istememelerini kömürlü kara trende görmek istemelerini anlamadım koyun kadar kafa basmıyor işte naparsın, yani bu trenlerin makinası motoru almanlardan teknoloji abd kredi abd tmamanı ithal ve finansman için kullandığın yahudi kredisi herşey adamların lehine ister ara sokakları da hızlı tren yap onlar para kazanıyor ama bu dış mihrakın da kafası basmıyor kıskanç adamlar hem kredi verip hem ihracat yapıyorlar ondan sonra da türk evladının hızlı trenini kıskanıyorlar

  • vatandaş27 Aralık 2013 21:34

    hukuk herkese lazım görevini yapsın kımse önüne engel olmasın

  • hhh27 Aralık 2013 21:19

    neden atatürkçü geçinenler hep sahillerde villarda otururlar.. chp ye oylar nerelerden geliyor... o sahillerde oturan atatürkçüler zenginlikleri nereden elde ettiler ülkeyede bir hizmetleri yokken..

  • Vatandaş27 Aralık 2013 19:04

    Beni en çok üzen acımasızca kandırılan, özellikle kadın AKP seçmenlerinin gerçekleri görememeleri.

  • gogo27 Aralık 2013 18:31

    arkadaş bu tayyip neymiş böyle ekonomistten daha iyi ekonomiyi, doktordan daha iyi doktorluğu, sanatçıdan daha iyi sanatı ve en önemlisi hukukçulardan daha iyi hukuku biliyor, kıymetini bir türlü bilmiyoruz ne kadar nankörürüz

  • hope27 Aralık 2013 18:31

    ne oldu o alay ettiğin çapulcular sana dersi verdi galiba?

  • hope27 Aralık 2013 18:30

    zaman geldi çember daralıyor hersey gezi ile başladı heryer direniş heryer taksim artık kaçışına seyirci olacağız

  • XMEN27 Aralık 2013 18:06

    ÜLKEDE KRALLIK YÖNETİMİNE GEÇMİŞİSİZ..ŞUNUN KONUŞMALRINA BAKARMISIN...YAŞASIN ÇIPLAK KRAL..

  • tc akına27 Aralık 2013 17:56

    akın senin gibi çapulcu takımı istemedi diye cumhurbaşkanlığından vazgeçmiyecek bundan emin ol nasıl başbaban yaptıysa sırası geldığinde köşkede çıkacaktır

  • mehmet27 Aralık 2013 17:40

    cemaat,sarıgüle yalakalık yapıyor.birazda chp nin gölgesinde kadrolşırlar.sonra da onlarıda yerler.erdoğana ihanet ettikleri gibi,onlarada ederler.kullan at taktiği yani.

  • sos27 Aralık 2013 17:30

    Anarsistin istedigi adalet degil, yakip yikmaktir.

  • T.C AKIN27 Aralık 2013 17:08

    ULAN YALAKA İBRAHİM ÖZBEK ÖZAL DARBENİN BAKANI HAS ADAMI DEĞİLMİYDİ GÜNAHI BOYUNDAN AŞKIN ÇOCUKLARI SÜLÜK DEĞİLMİYDİ

  • T.C AKIN27 Aralık 2013 17:03

    YA TÜRK HALKI SENI YARGILAYACAK YADA BU SİNİRDEN SENİ YARGILANDIĞIN GÖREMİYECEĞİZ ÇÜNKÜ SINIR CANA ZARDIR UÇAR GİDER

  • doydular27 Aralık 2013 17:03

    hazır onlar doymuşken onlarla devam edelim yerine açlar gelirse onlar da yıllardır tekrar eden bu senaryoları bize yaşatıp onlar da doyana dek yiyecekler

  • Akan27 Aralık 2013 17:02

    ATATÜRK ün arkasına saklanıp yan gelip yatan asalaklar şayet ATATÜRK hayatta olsaydı önce sizden ve zihniyetinizden kurtulurdu,siz hala 92 sene geridesiniz asıl gericilik budur

  • T.C AKIN27 Aralık 2013 17:01

    HIRSİ KİNİ ÇATLAMASI CUHURBAŞKANI OLMA HAYALİ HAYALDİ HAYAL OLDU BUNUDA KABUL EDEMİYOR KAHROLUYOR .

  • Yeter27 Aralık 2013 16:58

    Hırsızlar 11 yıldır bu ülkede Tüyü bitmemiş yetimin hakkını,kul haklarını yediler. Hala pişkin pişkin çıkıp konuşuyorlar.Mert ol, istifa et. Halk tüm gerçekleri görüyor. Mağduru oynayıp fakir fukarayı 11 yıldır sömürdün, sülalelerinizle ceplerinizi doldurdunuz.Yeter artık düşün halkın sırtından.Boğazınızdan geçen her kuruşumuz haram zıkkım olsun...

  • HAYIR VE ŞER27 Aralık 2013 16:49

    şer gibi görünen bu günler kimilerinin takkesini düşürmüş,kimilerinin makam mevki aşkını ortaya çıkarmış,kimilerinin de ÖZ'ünde turgut savcı hayranı olduğu görülmüştür.kısaca maskeler düşmüş,gerçekler görünmüştür.bugünlerde geçecek ve hayırlara vesile günler olduğunu göreceğiz.başbakanım 3 seçim işini bırakalım.memleketin size ihtiyacı varken yarım bırakmak olmaz...

  • kanun ve yasalar27 Aralık 2013 16:44

    bu ulkede kanun ve yasalar zendıne ıslemez kanun ve yasalar anca garıbana gelınce tıkır tıkır ısler. cunkı garıbanın verecek ayakkabı kutusu yoktur :)kanunlar tıkır rıkır ısler. bak goreceksınız bu hortumcuların hepsı 1-2 yıl sonra hepsı serbest aclıktan sımıt ekmek calan vatandas olsa 10-15 yıl hapıs bunlar mılyar dolar hortumlar 1-2 yıl sonra serbest bu yasa bunmu kanun

  • LAİKLİK27 Aralık 2013 16:29

    HERKES ANLAMIŞTIR LAİKLİĞİ ARTIK...BU ÜLKEDE BEDEL ÖDENMEDEN HİÇ BİR ÖZGÜRLÜK KAZANILMIYOR ASLA ANLAYAMADIK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü

  • Raks27 Aralık 2013 16:27

    Artık sana koyun sürüsü bile inanmıyor.

  • Raks27 Aralık 2013 16:26

    Sayın Başbakan,konuştukça batıyorsun.

  • vatandaş27 Aralık 2013 16:23

    yeni Türkiye ne arkadaş ! biz Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyette yaşıyoruz.Araplaşmaya hayır ! ceplerinizi parayla doldurmuşsunuz daha konuşuyor

  • bavul27 Aralık 2013 16:17

    Türkiyenin senden çok acil kurtulması lazım,daha bavulla belki kitap gitmiştir diyor.

  • kaplan27 Aralık 2013 16:04

    seni kim yargılasın , Allah dedin peygamber dedin aklın mal mülkteymiş

  • lütfü27 Aralık 2013 16:02

    seni buraya içinde zerre Atatürk sevgisi olan bir Allahın kulu getirmedi....

  • osman27 Aralık 2013 15:57

    ahhh canımmmm çok yazık sana yetkisi yokmuş inan çok üzüldük....

  • mali27 Aralık 2013 15:53

    mahvettin ülkeyi kendi rantın, hırsın yüzünden, para için yapmayacağın şey yoktur

  • Akan27 Aralık 2013 15:50

    bu ülkede PKK dan daha hain daha kahbe yapılanmalar ve bu yapılanmalara mensub ülkesine çeşitli tuzaklar kuran,gizli pazarlıklar yapan ve kancıklar gibi kendisini DİN,MÜSLÜMAN,MİLLİYETCİ, kisvesiyle saklayan iki yüzlü riyakarlar var!sen üzülme başbakanım onların hesabı varsa YARADANINDA BİR HESABI VAR MUTLAKA ve ZATEN HEPSİNİN MASKELERİNİ DÜŞÜRDÜ ÇOK ŞÜKÜR!!

  • şamil27 Aralık 2013 15:41

    başbakanlık makamı ağlayıp sızlanma makamı değilki başbakan varsa bir faiz lobisi açıkla kimdirler nedirler.masallarla ülke yönetmeye kalkarsanız böyle ekonomiyi batırırsınız.

  • yazıklarolsun27 Aralık 2013 15:40

    padişahım çok yaşa...başkanlık diye tutturmanın nedenide bu değil mi? astığı astık kestiği kestik olacak

  • Borsacı27 Aralık 2013 15:38

    Asıl operasyon borsada yapılıyor , küçük yatırımcı resmen soyuluyor ortada ekonomik kriz yok bişey yok borsa düştükçe düşüyor. Birikimlerimizi çalıyorlar soyguncular borsa da ! Sayın başbakan bu işe el koyun lütfen yandık , bittik. Yetkililer uyuyor mu ?

  • doğa27 Aralık 2013 15:36

    hangi parti olursa olsun mecliste çoğunluğunun olması yasamanın TBMM olduğunu değiştirmez

  • Şefaatinden Vazgeçtim...27 Aralık 2013 15:33

    Şefaatinden vazgeçtim,mezarımdan taş çalma! Sen Yargıyı rahat bırak,Savcılar rahat çalışsın,herşey günyüzü gibi ortaya çıksın.Yarası olan gocunur.Senin veremeyeceğin bir hesap yoksa neden Emniyet Teşkilatını dağıtıyorsun,neden Savcıların görev yapmalarını engelliyorsun? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bırak Savcılar rahat çalışsın.Korkunun ecele faydası yoktur. Veremiyecek hesabın yoksa çalışanları rahat bırak,görevlerini yapsın.Akla kara ortaya çıksın.

  • ibrahim özbek27 Aralık 2013 15:31

    Savcı acilen görevden alınmalı bunu sağdan birisi yapsaydı hsk 1 saatte yargılardı fakat şimdi tatile çıkmışlar hani yargı nerede çamur at izi kalsın bu hukuk herkese lazım baronlar sonunda kaybedecek millet kazanacak ÖZAL MENDERES ABDÜLAZİZ ABDÜLHAMİT HANLARI YEDİLER AMA BU BOĞAZLARINA TAKILACAK

  • Davulçu27 Aralık 2013 15:31

    Generaller Kalmadı İçeri tıkdırdın Sıra savçılara geldi

  • hakkı27 Aralık 2013 15:30

    soruşturmayı yapan polisleri sürdünüz savcıları çalıştırmıyorsunuz böyle rezil şekildemi ülke yöneteceksiniz.iç güçler dış güçler diye ağlamayı bırakıp işinizi yapın yapamıyorsanızda istifa edin ekonomiyi dahada batırmayın.

  • şahin27 Aralık 2013 15:30

    Türkiye son bir haftada ne kadar kaybetti ve bu vurgunda kim ne kadar kazandı. 28 Şubatta aynı senaryo ile ülkede ne kadar vurgun yapıldı. Ve kim ne kadar kazandı. Bunları birileri lütfen açıklasın...

  • Yapıcı eleştiri27 Aralık 2013 15:29

    "Devletin malını yetimin malını birileri hakikaten söğüşlüyorsa onun hesabını önce biz sorarız." bu nedemektir? hakim misin, savcı mısın? Oy verildi diye ülkenin tapusu mu alındı?

  • Küçük yatırımcı 27 Aralık 2013 15:28

    Başbakan emir versin hisse fiyatları eski seviyelerine gelsin. Fiyatı düşürüp maniplasyon yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Yazıktır garibanı ezmeyin. 27 bin liram 10 günde uçtu gitti. Benim paramı geri verin hırsızlar.

  • doğa27 Aralık 2013 15:27

    yargı da bağımsız yargı organlarıdır

  • doğa27 Aralık 2013 15:26

    yasama tüm partileri içinde barındıran TBMM dir

  • herkül27 Aralık 2013 15:17

    yine masallara devam..duble yiyiciler sizi.ekonomiyi batırdınız..

  • Raks27 Aralık 2013 15:14

    Abdestinden kuşkun yoksa,yargının görev yapmasını engelleme.