E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErdemoğlu Holding SASA hissesi sattı---

Erdemoğlu Holding SASA hissesi sattı

Erdemoğlu Holding SASA hissesi sattı
13 Aralık 2023 - 08:06 borsagundem.com

SASA’daki hisselerinin yaklaşık yüzde 2,5’ine tekabül eden kısmını kurumsal yatırımcılara satacağını duyuran Erdemoğlu Holding SASA pay satışı işleminin tamamlandığını açıkladı

Erdemoğlu Holding, iştiraklerinden SASA’daki paylarından bir kısmının kurumsal yatırımcılara satışına ilişkin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nu bilgilendirdi.

Dün akşam (12 Aralık 2023) seans kapanışı sonrası gönderilen açıklamada, Holding’in “SASA Polyester Sanayi A.Ş.’de sahip olduğu paylarının, şirketin çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 2,5’unu temsil eden 135 milyon adet paya kadar satışının yaklaşık 200 milyon ABD Doları karşılığında başladığı” duyuruldu.

Satışın nitelikli kurumsal yatırımcılara yapılacağı belirtilen açıklamada, satış işlemine ilişkin nihai şartların ‘hızlandırılmış talep toplama’ neticesinde belirleneceği ifade edildi. Holding, satış işleminden elde edilen gelirin en az %75’inin önce SASA’ya aktarılacağını, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınacak izni takiben ise bu meblağın gerçekleştirilecek olan tahsisli sermaye artırımına katılım payına dönüştürüleceğini açıkladı. SASA’nın payların satışından herhangi bir gelir elde etmeyeceği belirtildi.

ERDEMOĞLU HOLDİNG SASA PAY SATIŞI İŞLEMİNİ TAMAMLADI

Holding, KAP’a bu sabah geçtiği açıklamada satış işleminin başarılı bir şekilde tamamlandığını teyit etti. İşleme yurtdışı yerleşik kurumsal yatırımcılardan 4,2 kat talep geldiği belirtildi.  

KAP’a gönderilen durum güncellemesi açıklamasında “satış fiyatı pay başına 43,10 TL belirlenmiş olup, işlemden elde edilen brüt hasılat yaklaşık 5.818.500.000 TL’ye tekabül etmektedir” dendi. Daha önce yapılan açıklamada da belirtildiği üzere, Erdemoğlu'nun SASA'daki hakim pay sahibi pozisyonunu koruma ve bununla ilgili etkin risk yönetimi amacıyla, satış işleminin tek uluslararası koordinatörü olan JP Morgan ile eşzamanlı olarak bir türev işlem de gerçekleştirildi. Türev işleme ilişkin riskin yönetilmesi amacıyla, tek uluslararası koordinatör JP Morgan, Erdemoğlu’ndan, satış fiyatı olan 43,10 TL’den 32.700.000 adet SASA payı satın aldı. KAP’a gönderilen açıklamaya göre, “türev işlem Erdemoğlu’nun SASA’daki pozisyonunun, Pay Alım ve Satımı’na ve İşlem’e konu toplam pay sayısına eşit sayıda payı” kapsıyor. 

KAP’a yapılan güncelleme açıklamasına göre, satış işleminin kapanış tarihi itibariyle, Erdemoğlu’nun SASA’da doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu pay sahipliği oranı yüzde 75,94 olacak. Açıklamada, “Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam etmekte olup, SASA’daki yönetim kontrolünü sürdürmektedir” denildi, “Erdemoğlu’nun SASA’ya olan bağlılığı ve desteği devam edecektir” vurgusu yapıldı. 

İşlemin takası 15.12.2023 tarihinde borsa dışında gerçekleşecek. Satış işlemine ilişkin önemli gelişmeler, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde kamuya açıklanacak.

Quanta Finansal Danışmanlık’ın genel danışmanlığını üstlendiği işlemin hukuk danışmanı olarak Türk hukuku için Göksu-Safi-Işık Hukuk Ortaklığı ve İngiliz hukuku için ise White&Case LLP görevlendirildi.

Bu gelişme sonrası SASA hisseleri güne sert düşüşle başladı. Daha sonrası düşüşün derinleşmesiyle hisselerde gerileme yüzde 8'i aştı.

SASA: Hisse satışı

 

Sasa'nın kârı yüzde 42 geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 41,72
En Yüksek: 41,98
En Düşük: 40,92
Değişim 2,00 %
FK: 5,28
PD / DD: 1,46
İşlem Hacmi 1.806.923.469
Toplam Adet: 43.693.176
Ağırlıklı Ort.: 41,35
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 13 Aralık 2023 23:30

    Degerin ne kadar sasa acikla ons göre

  • Sasa20 Aralık 2023 21:59

    Degeri 110 tl ama o olabilir

  • DOĞRU13 Aralık 2023 19:21

    halka arzların derhal durdurulması gerek,sürekli borsadan para emiliyor,düşün en büyük nedenlerinden biriside bu...

  • Asena13 Aralık 2023 11:58

    Borsa yetkilileri halka araları durdur veya herkese aynı miktarda ver hîrsız yatırımcı kurumlara fazla veriliyor onlarda nakit için hisse satıyor şerefsiz hırsızlar allah belanîzı versin aminnn

  • YUSUF KALEKAPISI13 Aralık 2023 11:21

    2 TL lik hisse senedini 390 TL getirip oradan beri nasıl sürekli satıyorlar helal olsun ben de olsa aynısını yaparım.

  • ALİ KODUŞ13 Aralık 2023 11:20

    İnsanlar istiyor ki her saat  her gün her hafata her yıl hisse senetleri ve endeks kat ve kat olsun.Sizlere sorarım ne oldu da hisse senetleri 5-2400 kata kadar yükseldiler.Yükselince kimse sesini çıkartmıyor nedenlerini aramıyor ama düşünce herkes yaygarayı kopartıyor.10 milyon keklik ve acemi yatırımcı hazır gelmiş iken bu hisseleri kime yıkacaklar banamı yıkacaklar tabiki onlara yıkacaklar.Bu düşüşler aylarca da sürebilir.

  • Mucise Reis : )13 Aralık 2023 10:40

    Nereden nereye.. o kada rçok halka arz geldiki.. karynbaklar yayıldı. kurumlar kendi arzlarına girip paralarını roada katladı.. bi rçok horoz ve paracı spekulator çoğalan pıyasada taklaya geldi :D kucuklerde kaynbak azalınca yada faize kaçınca böyle artsitce konuşan hisse sahipleride :D sus pus oldu... neyse perde önune bakalım perde arkası boşver