E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErdemir'in notu teyit edildi---

Erdemir'in notu teyit edildi

Erdemir'in notu teyit edildi
15 Mayıs 2014 - 07:20 borsagundem.com

S&P, Erdemir'in kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Erdemir'in uzun vadeli kredi notunu B+ olarak teyit etti. Görünümü 'durağan' olarak belirledi. 
Erdemir'in kredi notunun teyit edilmesinin güçlü 2013 performansının ardından geldiğini belirten S&P, güçlü performansın Türkiye'nin olumlu yerel yassı çelik piyasası şartları ve Erdemir'in Türkiye'nin tek entegre yassı çelik üreticisi olarak güçlü rekabetçi pozisyonunu yansıttığını vurguladı. S&P, bu faktörler ısığında Erdemir'in faaliyet risklerinin iyileştiğini düşündüklerini ve Erdemir'in faaliyet risk profili için değerlendirmelerini 'zayıf'tan 'adil'e yükselttiklerini ve kredi notunu teyit ettiklerini belirtti. 
S&P, Erdemir için değerlendirmelerinde Türkiye'de GSYH'nın 2014 yılında yüzde 2,4, 2015 yılında yüzde 2,7 büyüyeceği tahminlerini baz aldı. Ayrıca yerel yassı çelik piyasasında talebin düşük tek haneli büyüme göstereceğini öngördü.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)