E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEPDK'dan BOTAŞ kararı---

EPDK'dan BOTAŞ kararı

EPDK'dan BOTAŞ kararı
22 Temmuz 2013 - 09:51 borsagundem.com

Kurul, BOTAŞ'ın Hatay-Dörtyol'daki iletim tesisine ilişkin iletim tarifesinin tadiline karar verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Hatay-Dörtyol'daki iletim tesisine ilişkin iletim tarifesinin tadiline karar verdi.
Resmi Gazete'de yer alan ilanda, tarifenin "ham petrol iletim hizmeti fiyatlarının Batman-Dörtyol güzergahı için 4,36 TL/Varil, Diyarbakır-Dörtyol güzergahı için 3,64 TL/Varil ve Sarıl-Dörtyol güzergahı için 1,86 TL/Varil, ham petrol hazırlama ve pompalama hizmet fiyatlarının da taşıtıcı payı 0,390 TL/Varil, rafinerici payı 0,250 TL/Varil" olacak şekilde tadilinin kararlaştırıldığı belirtildi.
Kurul, ayrıca mücbir sebepler maddesine "sabotaj ve ham petrol hırsızlığı" unsurlarını eklenmesini, "fire miktarı yüzde 0,2 ve taşıyıcı, elinde olmayan sebeplerden ileri gelen boru hattındaki arızalar nedeniyle oluşabilecek kayıp ve gecikmelerden sorumlu değildir" ibaresinin "taşıyıcı, mücbir sebepler nedeniyle oluşabilecek kayıp ve gecikmelerden sorumlu değildir" olacak şekilde tadil edilmesini hükme bağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)