E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon beklentisi yüzde 45'i aştı---

Enflasyon beklentisi yüzde 45'i aştı

Enflasyon beklentisi yüzde 45'i aştı
08 Nisan 2022 - 10:09 borsagundem.com

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 46,44 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. 

Ankete reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 51 katılılımcı katılırken, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 40,47'den yüzde 46,44'e yükseldi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk09 Nisan 2022 09:15

    Yüzde 45 mi.alay etmeninde bir usulü var.artik buna dalga geçme bile denmez.resmen hakaret.bize açıkça salak diyorlar.

  • Atakan08 Nisan 2022 16:42

    Bu enflasyona yatırımcısını ezdiren, süründüren başta h..bnk olmak üzere tüm acımasız kararlar alan şirketleri kınıyorum. Savaşta olsak daha fazla zarar verilmesi mümkün olamazdı. Ey Ceo lar yatırımcıya nefes aldırın artık. Piyasada para dönsün. Ah alarak kazandığınız paranın turşusunu mu kuracaksınız.Kul hakkı öyle ağırdır ki bedelini ödeyemezsiniz. Yüce Mevlanında bir hesabı vardır muhakkak. Bu yaşattıklarınızın ülkem lehine bir durum olduğunu asla düşünmüyorum.

  • Türkoğlutúrk 09 Nisan 2022 09:16

    Kulhakki yemeden gün geçirmeyen politikacılara bakıyorum da,yanaklar al al,resmen çaldıkları yarıyor.

  • KERİM08 Nisan 2022 10:58

    BU TAHMİNCİLER HANGİ ÜLKEDE YAŞIYOR ALMANYADA MI ÜLKEMİZDE ENFLASYON %150 GEÇMİŞ BUNLAR NEYİN KAFASINI YAŞIYORLAR...ÇALIŞANLARIN ZAMMINI DÜŞÜK TUTMA GAYRETLERİ İÇİNDELER..HÜKÜMET VE EKONOMİ İDARESİ OLMAZSA SERBEST EKONOMİ ORMAN YASALARI DAHA İYİ ÇALIŞIR

  • E.g.08 Nisan 2022 10:49

    45×2=90

  • Mucise Reis ;)08 Nisan 2022 10:21

    Acilen TL değerlenmeli... Acilen TL değer artışı uygulamaya girmeli. Global ekonomık model ile bu dönüşüme geçmeli. Saçmalıklarla dolu ekonomi modeli... TL/parite korumalı dendi, maaşlar eridi.. maaşaalra zam geldi...  ürün fiyatları arttı. fiyatlara kdv vb denetım geldi... alım gücü yine düşüşe geçti... şimdide sabit urun fıyatları denıyor ama tarım vehayvancılık da sermaye eridi TL eridi zamsız satılan her urun sermaye erımesı yetiştiren uretenın batması olacak.... yani ilk problem olan TL/usd paritesi azalmadan yanlışlar yanlışlarla giderilecek aşırı devlet mudehalesi bazılarının sermayesını batıracak. sistemi kıracak. bu ortama 1 yabancıda yatırıma gelmez. aşırı devlet gücü ile terste kaldın mı batarsın.