E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEnerji devi Statkraft'ın Türkiye’deki şirketinde yarım operasyon!---

Enerji devi Statkraft'ın Türkiye’deki şirketinde yarım operasyon!

Enerji devi Statkraft'ın Türkiye’deki şirketinde yarım operasyon!
09 Ocak 2018 - 14:09 borsagundem.com

Norveçli enerji devi Statkraft, Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ltd. Şti’deki tezgah üstü toptan ticaret faaliyetini durdurdu. Şirketin diğer faaliyet alanı ile Enerji şirketine ait iki santralde üretim devam ediyor.

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Türkiye'deki şirketi Statkraft Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ltd. Şti’deki tezgah üstü toptan ticaret faaliyetini 31 Aralık 2017 tarihinden itibaren durdurma kararı aldı. Şirketin faaliyette bulunduğu diğer alanda piyasa erişim hizmeti, dengeden sorumlu grubun hizmete devam ettiği belirtildi. Statkraft Enerji A.Ş.’ye bağlı Kargı ile Çakıt hidroelektrik santrallerinde ise elektrik üretiminin kesintisiz bir şekilde sürdüğü ifade edildi.

STATKRAFT: TÜRKİYE’DEYİZ, FAALİYETE DEVAM EDİYORUZ

Statkraft’ın Türkiye’deki tüm faaliyetlerini durdurmuş olduğu algısı yaratan bazı haberler üzerine ‘yanlış bilgileri’ düzeltmek ve ‘müşteri endişesi’ni ortadan kaldırmak için yapılan açıklamada, “Statkraft, 2009’dan bu yana Türkiye’de 2 şirketiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu şirketlerden biri enerji ticareti aktiviteleri ile dengeleme ve piyasa erişim hizmetleri veren Statkraft Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ltd. Şti.’dir. Diğeri de bünyesinde %100 hissedarı olduğu üretim ve işletim lisanslı hidroelektrik santralleri Çakıt Enerji A.Ş. ve Kargı Kızılırmak Enerji A.Ş. bulunan Statkraft Enerji A.Ş.’dir.

Türkiye`de sadece Statkraft Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ltd. Şti’deki tezgah üstü toptan ticaret faaliyetini 31 Aralık 2017 tarihinden itibaren durdurma kararı almış olup, faaliyette bulunduğu diğer alanda piyasa erişim hizmeti, dengeden sorumlu grup hizmetlerine devam etmektedir. Faaliyeti durdurulan birim sadece bu şirketin iki faaliyet alanından bir tanesidir. Öte yandan Statkraft Enerji A.Ş.’ye bağlı Kargı ile Çakıt hidroelektrik santrallerinde elektrik üretimi kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ09 Ocak 2018 21:33

    KURAKLIK GİTMESİ ENERJİ SANTRALLERİNİ ÇOK OLUMSUZ ETKİLEYECEK GİBİ BU SEBEPLE ENERJİ ŞİRKETLERİNDEN UZAK DURMAK LAZIM.

  • D demirkan 09 Ocak 2018 17:26

    ZARARINA İŞ OLMAZ. O ZAMAN HÜKÜMET ELKTİREYE YÜZDE YÜZ ZAM YAPMASI LÂZIM. ŞİRKETLERE BASKI UGGULUYORLAR. OY ALACAZ DİYE ŞİRKETLER İFLÂS MI ETSİN?. PARA KAZANAMAYAN ŞİRKET NASIL AYAKTA DURACAK?. NASIL YATIRIM YAPACAK?.BAS ZAMA VATANDAŞ DAHA TASARRUFLU KULLANSIN.

  • enerjizasde09 Ocak 2018 15:59

    enerji şirketleri batakta..daimi zarar ve vergide ödemiyorlar..ve hala gaipdir santral kurmaya uğraşıyorlar..var bi hikmeti de ne acaba**

  • Okie Dokie09 Ocak 2018 14:42

    Norveç'ten tokat gibi yanıt.