E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste yükselişin anahtarı yabancılar---

Endekste yükselişin anahtarı yabancılar

Endekste yükselişin anahtarı yabancılar
25 Şubat 2019 - 09:39 borsagundem.com

Alnus Yatırım: Yükselişi, borsanın son dönemde efendileri konumuna gelen yabancılar sürüklüyor. Zaten, global ralli ortamında başka seçenek yok!

"Borsa İstanbul son 7 günde 6 gündür yükselerek 103 bin seviyesini geçti. Bugün de 8. günde 7. yükseliş günü olacak gibi. Yükselişi, borsanın son dönemde efendileri konumuna gelen yabancılar sürüklüyor. Zaten, global ralli ortamında başka seçenek yok!

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Washinton'da gerçekleşen ticaret müzakerelerinin son halkasının ardından Çin ürünlerine uygulanması planlanan ek gümrük vergileri için belirtilen tarih olan 1 Mart'ı "katedilen önemli mesafeyi" gerekçe göstererek uzattığını açıkladı. Neyi uzattı: 200 milyar dolarlık ürüne % 10 vergi koymuştu. O vergiyi % 25'e çıkaracaktı. Yani 30 milyar dolarlık ek vergiyi uzattı. Piyasalar bunu bekliyordu ve yükselişe bir bahaneydi. Haberle beraber bayram havası sürdü: ABD, Asya ve Emerging Marketler yükselişte. Borsa İstanbul'un da 400 puan civarında artışla haftaya başlaması bekleniyor.

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, saat 09.00'da 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'ne katılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, saat 14.00'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde düzenlenecek "2019 İstihdam Seferberliği" tanıtım toplantısına katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da öğleden sonra Yozgat ve Tokat’lılara seslenecek.

STRATEJI

Borsa İstanbul’daki son rallide dirençler birer birer aşılıyor. Şubat vade kontrat en yukarda kapatılmak isteniyor. BIST 100, 103 bin üzerinde kaldıkça önü açık. Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.3 civarında güne başlamasını öngörüyor."

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)