E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndeks 88.500-92.000 bandında---

Endeks 88.500-92.000 bandında

Endeks 88.500-92.000 bandında
07 Haziran 2019 - 08:57 borsagundem.com

"Bugün hafif alıcılı açılış sonrasında 88.500 - 92.000 arasında işlem aktivitesi bekliyoruz."

"Biz Tatildeyken…

Fed Başkanı Powell oYakın zamanda yeniden alevlenen ticaret gerginliğinin ekonomik görünümü nasıl etkilediğini izliyoruz. oHer zaman olduğu gibi güçlü bir işgücü piyasası ve %2 hedefimize yakın enflasyon ile büyümeyi sürdürmek için uygun şekilde hareket edeceğiz.

Enflasyonun gelecek aylarda aşağı yönlü sürpriz yapmayı sürdürmesi durumunda merkez bankasının bu duruma yanıt verecektir. oÇekirdek enflasyon Fed'in %2'lik hedefinin bir miktar altında seyrediyor.

Aşağı yönlü bir sürpriz, kalıcı olursa, bizi büyümenin hız kestiği ve Fed'in büyümeyi desteklemek için kısa vadeli faizleri yeniden sıfıra çekmek durumunda kalabileceği bir senaryoya yakınlaştırır. dedi. Bize Göre: Fed Başkanı Powell konuşması ardından Dolar Endeksi 96 seviyesine gerilmesinin ardından yeniden 97 seviyesinin üzerine yükselse de negatif seyri devam ederken Dolar/TL 5,75 seviyesine kadar gerilemesinin ardından 5,78 seviyesinde dengelenme çabasında. Powell'ın açıklamasında aşağı yönlü sürpriz olursa(ABD/Çin ticaret görüşmelerinden bir sonuç çıkmaz yada karşılıklı yaptırımların dozu artarsa) kısa vadeli faizleri yeniden sıfıra çekme olasılığından bahsetmesi etkili oldu. Bu açıklama Fed den faiz indirimi beklentilerini artırırken dolar tüm para birimleri karşısında hızla değer kaybetti.

Draghi : " Bugünkü ekonomik şartların normal olmaktan çok uzak

"Artan korumacılık tehdidi ve diğer faktörler mevduat faiz oranlarında herhangi bir artışa imkan vermiyor.

" Bu yılın birinci çeyreğinde verilerin beklenenden iyi geldi buna rağmen jeopolitik belirsizliklerin, gittikçe artan korumacılık tehdidinin ve piyasalardaki kırılganlıkların Euro Bölgesi'nin ekonomilerine baskı yaptı

" Euro Bölgesi'nin genişlemesini ve fiyatların yükselişini ve dolayısıyla enflasyondaki gelişmeleri destekleyecek finansal koşulların olumlu olarak kalmasını sağlayacaktır " Enflasyon hedefine yönelik uygun olan tüm araçları kullanmaya hazırız.

" Euro Bölgesi'nde "deflasyon" ihtimalinin olmadığını, "resesyon" olasılığın da çok düşük.

" Yeni Uzun Vadeli Refinansman İşlemlerindeki (TLTRO3) amacın ekonomiye kredi verilmesini korumak ve arttırmak

"Finansman koşullarını korumak zorundayız." Dedi.

AMB Büyüme ve Enflasyon Beklentilerini Aşığa Revize etti. Buna göre " 2019 büyüme beklentisini yukarı yönlü revize ederken enflasyonda 2019 ve 2020 beklentilerini düşürdü. " 2019 yılı büyüme beklentisi Mart ayı tahmini olan %1,1'den % 1,2'e yükseltilirken, 2020 büyüme tahmini % 1,6'dan % 1,4'e, 2021 büyümesi % 1,5'den % 1,4'e düşürüldü. " Enflasyon beklentisi bu yıl Mart ayında yapılan tahmine göre %0,1 puan düşürülerek % 1,3'e, 2020 enflasyon beklentisi ise % 1,5'den % 1,4'e düşürüldü. Bize Göre: Draghi açıklamalarıyla Yüksek Borçluluk, İtalya ve Almanya'nın yavaşlamasından duyulan korkuların beklentileri aşağı yönlü revize etmesi ile net şekilde ortaya koyarken TLTR3 konusunda yakın zamanda harekete geçebilirler. Brexit/İtalya/Yunanistan risklerine karşı bu kaçınılmaz. Etkisi konusunda tereddütleri olsa da bu konuda borçlulukla savaşabilmek adına adımlar gelecektir. Euro/Dolar paritesindeki toparlamada Draghi açıklamalarının etkisinin sınırlı olduğunu notlarımıza ekleyelim. BİST100 Borsa İstanbul, Ramazan Bayramı Arefesi olması dolayısıyla yarım gün işlem gördüğü günü %0.27 oranında düşüşle 90.345 puandan tamamladı. Mayıs ayı enflasyon ve imalat PMI rakamları açıklandı. Enflasyon Mayıs'ta aylık % 0,95 artarken, yıllık bazda % 18,71 oldu. Beklenti aylık % 1,25, yıllık % 19,1'di. Çekirdek TÜFE % 16,30'dan % 15,87'ye geriledi. Türkiye imalat PMI ise Mayıs'ta 45,3'e geriledi.

Manşette Neler Var

" Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranları programında değişikliğe gitmedi. " Berat Albayrak: Enflasyonda Düşüş Trendi Sürüyor. İnşallah Yıl Sonunda Hedefleri Tutturacağız. " ABD, yeni Türk pilotlara F-35 eğitimi vermeyecek. " AB'den Vize Ücret Zammına Onay Geldi. Vize Başvuru Ücretlerinin 60 eurodan 80 euroya yükseldi. " İtalya merkezli Fiat Chrysler, merkezi Fransa'da bulunan Groupe Renault'ya yaptığı birleşme teklifini geri çekti. " Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin seyrini değerlendiren Rus uzman Lukyanov, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı çıkarlara dayandığından çok sağlam olduğunu belirtti. " Ticaret Bakanlığı: Mayıs'ta Dış Ticaret Açığı %78,11 Düşüşle 1,77 Milyar Dolar Oldu.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

" BIST100 Endeksi günü -%0,27 değer kaybederek 90.345 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi bayram arefesi sebebiyle düşük düzeyde gerçekleşti. " Bugün hafif alıcılı açılış sonrasında 88.500 - 92.000 arasında işlem aktivitesi bekliyoruz. Takip edilecek destek seviyeleri 89.500 - 88.500 dirençleri ise 91.000 - 92.000 olarak görüyoruz."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)