E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEn çok değer kazana TL oldu---

En çok değer kazana TL oldu

En çok değer kazana TL oldu
15 Mayıs 2015 - 19:47 borsagundem.com

Türk lirası bu hafta boyunca dolar karşısında yüzde 4 değer kazanarak son 4 yılın en büyük haftalık kazancına imza attı

ABD doları karşısında bu yıl yüzde 10'a yakın kayıp yaşayan Türk lirası, bu hafta tabloyu tersine çevirerek, yüzde 4 değer kazandı ve pozitif ayrışmayı başardı. TL, bu kazançla birlikte tüm dünyadaki para birimleri arasında bu hafta dolara karşı en fazla değer kazanan para oldu. Bu aynı zamanda TL'nin 4 yıldır kaydettiği en büyük haftalık ralliydi. Analistler bu durumun, Amerikan ekonomisinin ilk çeyrekte yaşadığı zayıflığın etkisiyle, Merkez Bankası Fed'in faiz artışını en azından Eylül'e kadar öteleyeceği beklentisiyle alakalı olduğunu belirtiyorlar. Piyasalardaki bir başka görüş de bu olumlu havanın seçimlerin yaklaştığı dönemde yaşanan fon girişiyle alakalı olduğu yönünde.

Dolar/TL 2,70'e yakın seviyede başladığı haftada yüzde 4 düşüşle 2,57'lere kadar geldi. Kur TSİ 18:05'te dünkü kapanışa göre yüzde 0,5 düşüşle 2,5779 oldu. 2 yıllık gösterge tahvil faizi ise 6 Mayıs'ta ulaştığı yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 10,31'in ardından gevşedi. Faiz o dönemden bu yana 73 baz puan düşerek, bugün yüzde 9,58 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)