E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'En büyük sorun İslam'---

'En büyük sorun İslam'

'En büyük sorun İslam'
14 Temmuz 2013 - 20:03 borsagundem.com

Hollandalı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, İslam düşmanlığını daha da ileriye götürdü...

"Sorunun çözümü için, İslam'ın tehlikeli, totaliter ve faşist bir ideoloji olduğunun kabul edilmesi gerekir" diyen Hollandalı politikacı, ülkedeki Müslümanların Suriye'ye "cihada" gitmesini ve Türk gençlerinin "anti-Semitik" söylemlerini de "tehlike işareti" olarak değerlendirdi.
İslamsız Hollanda
Geçen yıl hükümet ortağı olduğu Başbakan Mark Rutte'ye karşı 21 Eylül'de kapsamlı bir protesto hazırlığında olan Wilders, Hollanda'da yine manşetlere çıktı.
Wilders, Pazar günü yayımlanan kapsamlı röportajında yine İslam dinini ve Müslümanları hedef aldı.
Sağcı lider, ekonomik krizin yarattığı kaygıların Hollanda'daki diğer sorunları geriye attığını belirterek, "Ancak ülkemizin en büyük sorunu İslam'dır. Bu sorun giderek büyüyor" dedi.
Boston'da, Paris'te, Londra'da "İslam kaynaklı" saldırıların yaşandığını savunan Geert Wilders şöyle konuştu: "Ülkemizde yüzlerce cihatçının Suriye'ye gittiğini, kemiklerine işlemiş terörist becerileriyle Hollanda'ya geri döndüklerini gözlerimizle gördük. Türk gençlerin Hitler'in Yahudilere yaptıklarını öven anti-Semitik söylemlerine tanık olduk."
"İslamsız bir Hollanda için kavga etmeyi sürdüreceğiz" diyen Wilders, hükümetin "şeriat mahalleleri" ve Hollanda'daki camilere ait yatılı yurtlara el atmasına ilişkin sorular üzerine de şu görüşleri dile getirdi: "Problemleri güçlü biçimde ele alabilmek, çözüme kavuşturabilmek için, öncelikle İslam'ın tehlikeli, totaliter ve faşist bir ideoloji olduğunu ve Hollanda'da yeri olmadığını kabul etmeniz gerekir. Ancak bu şekilde kararlı davanarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz."
PVV lideri, "göç ve göçmenlerle ilgili söylemeriyle topluma korku tohumları ektiği" eleştirilerine de yanıt verdi. Wilders, "Birçok politikacı bu konuda konuşamaz ama normal bir Hollandalı, Faslı gençlerin nasıl hırsızlık yaptığını, sokaklarda nasıl şiddet uyguladığını her gün görüyor. Sorunları halının altına süpürerek çözüme ulaşamazsınız" ifadelerini kullandı.
Wilders, geçen yıl hükümet ortağı olduğu Başbakan Mark Rutte'yi "Hollanda'yı mahvetmekle" suçladı. Wilders, uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle kızgın olduğu Rutte hakkındak ağır sözlerini geri almayacağını söyledi. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BALKANLI14 Temmuz 2013 23:48

    HAKLI OLDUĞU TARAFLAR ÇOK VAR KİMSE İBADETİNİ YAPANA BİŞEY DEMİYO.HANGİ DİNDE İNSANLARI ÖLDÜRMEK YER ALIYOR.KİTABIMIZDA NE DİYO ALLAHIN VERDİĞİ ALLAH ALIR DİYO.PEKİ SURİYEDE IRAKTA MISIRDA LUBNANDA İSLAMIN AŞIRI OLDUĞU YERDE NE OLUYO ÇOLUK ÇOCUĞUN ELİNE SİLAH VERİP ELİ BAĞLI ADAMLARI ALLAHUEKBER DEYİP ALLAHIN ADIYLA ADAM OLDÜRMEK HANGİ VİJDANA SIĞAR.İŞTE DÜNYA BU YOBAZLARDAN ÖTRÜ İSLAMI HEP YALNIŞ TANIMIŞTIR.ÜLKEMİZDE NASIL BÜTÜN PİS İŞLERİN ALTINDA GENELDE KÜRT VATANDAŞLARIMIZ VARSA VE BUNLAR YÜZÜNDEN BU BÜTÜN KÜRTLERE MAAL EDİLİYORSA İŞTE DÜNYADADA BU YOBAZLAR YÜZÜNDEN MÜSLÜMANLIK BUKADAR TARTIŞILIR DURUMA GELMİŞTİR.ÜLKEMİZDE BÖLÜCÜLÜĞE KADAR GELMİŞTİR BU OLAY.BEN BİLE KAPALI BAŞLILARA( HANİ ŞU SIKMA TOPUZ KAFALI YAPANLARA) FARKLI GÖZLE BAKMAYA BAŞLADIM.BUNU KİM YAPTI..?ÖNCE BEN MÜSLÜMAN DEĞİLDİM SANKİ DİNMİ BİLMİYORDUM SANKİ AMA YOKKKK BİLMİYOMUŞUM TAYİP EFENDİ ÖĞRETTİ BANA .O HERŞEYİ BİLİYO YA.DİNİMİZDE EN BÜYÜK GÜNAH KUL VE YETİM HAKKI YEMEKTİR,GERİSİ BOŞ.BEN TUTMADIĞIM ORUCUN KILMADIĞIM NAMAZIN ELBET HESABINI VERİRİM.O BU YAPTIĞI TALANIN BU ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞ VATANI NASIL SATTIĞININ HESABINI NASIL VERİR ONU DÜŞÜNSÜN.ELHAMDÜLİLLAH HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ.BİRAZ GERÇEKLERİ GÖRÜN KİMSA ŞAH DEĞİL LİMSE PADİŞAH DEĞİL.

  • muhammed14 Temmuz 2013 23:03

    son zamanlarda islamı kıl,sakal, çarşaf 'a indirgediler.yanlış birşey söylememiş bu adam.erkek şortla kapriyle geziyor yazın , karısı kat kat giymiş gardrop'tan ne bulduysa.üstüne kafayı sımsıkı sıktır.yazık böyle kadınlara.onun için yobaz takımı gericilği istiyor nasıl olsa 5-6 tane kadınla evleneceğiz diye..hadi itiraf edin

  • emre14 Temmuz 2013 22:57

    gayet doğru söylemiş.neden gerçeklerden kaçıyoruz ? yenilikten reformdan müslümanlar kadar korkan var mı ? gittikleri yeri ortaçağ'ya çevirmeye çalışıyor özellikle yobaz takımı.dünyada terör müslüman ülkelerden çıkıyor ? 1500 sene geçti aradan Türkiye haricinde biraz ileriye giden oldu mu ? bakın Afganistan'a Pakistan'a..Daha ortaçağ hayatı.son zamanlarda sefileri görmüyor musunuz radikalleştikçe insan kalbi yiyorlar.zaten kuran'da da şeriatçı olmayanları öldürün gibi şeyler yazıyor.Gerçekten artık reform vakti geldi müslümanlıkta

  • kmtn14 Temmuz 2013 21:59

    hakan2772 batı iki yüzlü değil adamlar hristiyanlığı savunuyor her zaman asıl biz iki yüzlüyüz bir yanımız avrupalı diyoz bir yanımız asyalı. müslümanız diyoruz hiç müslüman gibi yaşamıyoruz. kanunularımız derme çatma ordan burdan alınma.

  • hakan277214 Temmuz 2013 21:47

    Asıl sorun,batının ikiyüzlü davranışları,hak ve adaletten bahsedememeleridir.Avrupanın göbeğinde Bosna-Hersekte soykırım yapılırken,katledilenlerin müslüman oldukları için Avrupa ve insan hakları hiçbir zaman sesini çıkarmadı.Şimdi asıl faşist AB devletleridir.Yıllardır Müslüman olduğu için Türkiyeyi AB ye almayan AB devletleri,hristiyan olan daha dün müracaat eden devletçikleri AB ye aldılar.Türkiye AB den çekilmeli ve kendi yolunda Ankara kritrleri yolunda gitmelidir.

  • ahmet14 Temmuz 2013 20:43

    bunlara ne gerek varki sanki icimizdeki bazılarının bundan kalır yanı varmı.bu hic degilse hristiyan.bizdekiler musluman gorunenler.yıllarca turkce ezan okuttular.kuranı kerimleri yasakladılar.kuran kursu kapadılar.

  • mtr14 Temmuz 2013 20:20

    bu kale de yıkılıyor en son bizi aya gönderecekler hem de temelli

  • mtr14 Temmuz 2013 20:18

    bi onların siyasetçilerine bak birde bizimkilere ne kadar profesyonelce bir hareket. işte biz tarafımızı bir turlu seçemiyoruz nereye yaslansak yıklıyor