E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEn büyük 10 projeden 3’ü Türkiye’de---

En büyük 10 projeden 3’ü Türkiye’de

En büyük 10 projeden 3’ü Türkiye’de
09 Temmuz 2016 - 04:54 borsagundem.com

Bakan Arslan açıkladı: Dünya Bankası raporuna göre dünyada kamu-özel ortaklığıyla gerçekleşen en büyük 10 projeden 3'ü Türkiye'de

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Bankası tarafından hazırlanan 2015 Yılı Global Kamu Özel Sektör İşbirliği Raporu’na göre, kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştirilen en büyük 10 projeden 3’ünün Türkiye’de yer aldığını belirterek, “Yeni Türkiye’nin ne kadar büyüdüğünün işareti olan rapordaki projeler, sıçrayışın ve özgüvenin alametidir. Yeni Türkiye’nin artık hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünün kanıtlarıdır” dedi.

3. HAVALİMANI BİRİNCİ

Arslan, rapora göre, kamu-özel ortaklığıyla yapılan dünyanın en büyük projesinin 35.6 milyar dolarla İstanbul 3. havalimanı olduğunu ifade etti. Arslan, Brezilya, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan 10 ülkenin geçen yılki toplam yatırımının 99.9 milyar dolar olduğuna işaret edilen raporda, Türkiye’nin bu 10 ülke arasında 44.7 milyar dolarla en büyük yatırımı gerçekleştiren ülke olduğuna vurgu yaptı. Dünya üzerinde gerçekleştirilen en büyük 10 proje arasında havalimanının dışında, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin ikinci sırada, Dalaman İç Hatlar Terminal Binası Projesi’nin de 9’uncu sırada yer aldığını kaydetti.

Arslan, dünyada ulaştırma sektörüne yapılan yatırımın büyük bölümünün Türkiye’de gerçekleştirildiğini ifade ederek, Türkiye’nin dünyanın en büyük yatırımcı ülkelerinden biri konumunda yükseldiğini söyledi. Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yatırımların yüzde 44’ünü oluşturan 15 projeden 7’sinin de Türkiye’ye ait olduğunu anlatan Arslan, “Türkiye’nin 7 projeyle bu projelerin yarısını ve toplamda bu bölgedeki yatırımların yüzde 92’sini gerçekleştirdiğinin de altı çizilmiş. Kısacası raporda, Türkiye’nin son dönemin en büyük yatırımcısı olduğu ifade edilmiş” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)