E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmine Erdoğan Arakanlılar için Bengladeş'te---

Emine Erdoğan Arakanlılar için Bengladeş'te

Emine Erdoğan Arakanlılar için Bengladeş'te
07 Eylül 2017 - 05:40 borsagundem.com

Emine Erdoğan, Myanmar'da uğradıkları katliam ve zulümden kaçan Arakanlılarla görüşmek üzere Bengladeş'e gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar’ın Kuzey Rakhayn eyaletindeki insanlık dramına dikkati çekmek ve yaşanan olaylar sonucunda Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Arakanlılara yardım için Bangladeş’e gitti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün yola çıkan Emine Erdoğan’a, oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ak Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan da refakat ediyor. Heyette; TİKA Başkanı Serdar Çam, afad Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve KADEM Başkanı Sare Aydın da yer aldı.

Arakanlı sığınmacıların Bangladeş’te barındıkları kampları ziyaret edecek olan Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi alacak, Türkiye’nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları tamamlayacak. Emine Erdoğan’ın, Bangladeş’teki temaslarını tamamladıktan sonra Bangladeş’ten Kazakistan’a geçeceği öğrenildi.

Havadan yardım

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, dün ATV’deki “Kahvaltı Haberleri” programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da arakan’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e geçen 100 bin civarındaki Arakanlı Müslümana şefkat ziyaretinde bulunacağını söyledi. Çavuşoğlu “Aynı şekilde Sayın Dışişleri Bakanımız’ın da Azerbaycan’daki toplantıdan sonra Bangladeş’e geçmesiyle oradaki görüşmelerini, temaslarını ve yardım imkânlarını sağlamış olacaklar” diye devam etti.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Emine Erdoğan, Bengladeş'e gelişinde çiçeklerle karşılandı. Emine Erdoğan, 2012'de de Myanmar'a giderek Arakanlılarla görüşmüştü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)