E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEmekliyi sevindirecek haber!---

Emekliyi sevindirecek haber!

Emekliyi sevindirecek haber!
22 Eylül 2013 - 07:58 borsagundem.com

Üç kamu bankası ile yetkililer emeklinin promosyonu için bir araya geldi. Peki, toplantının detaylarında neler çıktı, miktar ne kadar olacak?

Emeklilerin promosyon hayali gerçek oluyor. 10 milyon emekli için bankalarla ilk görüşme olumlu geçti. Her iki taraf da promosyon konusunda hemfikir olduklarını beyan etti. Şimdi iş, hangi şartlarda ve ne kadar verileceğine kaldı. Aylardır süren promosyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor.
ÖZELLER DE SIRADA
Öncelikle kamu bankaları pazarlık masasına geldi. Önceki gün yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile birlikte, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan katıldı. Emekliler adına ise pazarlıkları yürütecek olan SGK yetkilileri de toplantıda hazır bulundu. Kamu bankalarıyla yapılacak pazarlıkların ardından, özel bankaların da promosyon görüşmelerine gelmeleri bekleniyor. Emekliler PTT dahil 22 bankadan maaşlarını alıyor. Emeklilerin yıllık maaş miktarları ise 122 milyar lirayı buluyor. Bu büyük pasta, tüm bankaların iştahını kabartırken, promosyon dışında da rekabet yaşanıyor. Birçok banka emeklilerin, maaşlarını kendilerinden alması için çeşitli avantajlar sunuyor. Kimi banka faiz oranlarını düşürürken kimisi masraf almıyor. Hatta ilk katılımda nakit hediye veren bankalar bile bulunuyor.
YILBAŞINDA ÖDENECEK
Pazarlıkların önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor. Pazarlıklar sonunda her banka ile belli süreler için anlaşmalar yapılacak. Bu anlaşma süreleri içinde, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere promosyon ödemesi yapılacak.Çeşitli kaynaklar, ödemelerin yılbaşında yapılabileceğini belirtiliyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, bayramdan önce uzlaşmayı umduklarını belirterek, tarafların bir iki gün içinde yeniden bir araya geleceğini söyledi. Bu toplantıda detaylar konuşulacak.
NELER KONUŞULDU
Toplantıda bankacılar ile SGK yetkilileri arasında ilk taleplerle ilgili bilgi alışverişi yaşandı. Sendika ve SGK yetkilileri promosyon ödenmesi konusunda taleplerini ileterek, ödenen maaş rakamlarının büyüklüğünü ve bunun bir hak olduğunu ortaya koydu. Bankacılar ise prensip olarak promosyon ödemeye sıcak baktıklarını ve bunun miktarıyla ilgili hesaplama yapılması gerektiğini belirtti.
900 LİRAYI BULABİLİR
Ödenecek rakam pazarlıklar sonunda belli olsa da, mevcut uygulamalar gözönüne alınacak. Buna göre kamu görevlileri anlaşma yapılan süre içinde, bir kereye mahsus olmak üzere, bürüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar promosyon alıyor. Bu oran emeklilere de uygulanabilir. Bu durumda ortalama bin 500 lira maaş alan bir emeklinin promosyonu, 900 lirayı bulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glb22 Eylül 2013 23:39

    yıllardır promosyonu alıp emekliye dagıtmıyorlardı. seçimlere az bir süre kalınca emeklinin gözünü boyamak için masa oturduk bak sizler için bankalardan para aldık sizlere veriyoruz diyecekler..ama verilen promosyonda gelir sayıldıgı için %15 stopaj ve gelir vergisi kesip verirler emekli 500tl alabilirse ne mutlu.. emeklide hiç yoktan iyidir hiç vermeseler ne olacak diyecekler.

  • ssklı22 Eylül 2013 21:50

    mevzubahis olan memur emeklileridir,ssk,bağkur emelisini adamdan sayan yok,tıpkı herşeyi memur verip imtiyazlı sınıf yaptıkları gibi emeklileri de imtiyazlı yapılıyor.

  • DOĞRU DÜRÜST ÖFKELİ.22 Eylül 2013 20:13

    Şu habere bakın sanki bütün emekliler 1500tl maaş alıyorlarmış gibi yansıtılıyor benim maaşım 902tl üniversiteye giden bir oğlum var 5 yaşında anasınıfına yeni başlayan diğer oğlumda aysonu gelmeden neyapacağımı bilemiyorum maaşımız yetmediği için gittiğimiz her işyerinde sen 50 yaşını geçmişsin bizim işimize yaramazsın diyorlar bizlerde bu ülkenin nsanları değilmiyiz başbakan diyorya asgari ücretlen emekli olanların maaşıdadüşük olur peki başbakana sorarım bu asgariücreti orteye çıkartan siz hükümet yetkilileri değilmisiniz madem asgariücratlen çalışma sistemi var sende ozaman 5000iş günüylen değilde 7000 iş günüylen emekli olabilirsiniz diye bilirdin bunda bizlerin suçune iş verenler zengin olsun diye habire asgari ücretten çalıştırıyorlar bunları sizlerde biliyorsunuz hatta bankaların çoğunda bu işyerinde asgari ücretlen çalışılmaktadır diye yazılar asılı ama çalışanlara sorduğumda hakikaten asgari ücretmi alıyorsunuz onlarda abi olurmu bu maaşlan nasıl geçine biliriz maaşımız yüksek ama sigortalarımız asgari ücretten yatırılıyor peki dedim yarın birgün emekli olduğunuzda benim gibi düşük maaşlan ne yapacaksınız onlarda neyapalım abi çalışmak zorundayız ama bunlar devamlı kalıcı değiller bizlerde oy verdik ama birdahamı tövbe dediler nasılsa gelenler mutlaka birşeylerideğiştirmekiçin çalışırlarda belkide rahatlarız bende onlara şunu aklınızdan sakın çıkartmayın dedim kim gelirse gelsin belki 65 yaşını 60 şa çekebilirler daha aşşağıdakimse çekmez bunu sakın unutmayın dedim.şuanda akp li belediyelerde bile birçok insan asgari ücretlen çalışıyor ama bir veya iki sene sonra kadrolarına girdiklerinde oranın en düşük çalışanaı kadar maaşlarını alacaklardır.şuanda en düşük maaş 2200tl işte ona göre hesaplayın.HİLMİ kardeşimde çok güzel yazılar yazmış bu yazıları okuyupta ibret almamak insanlık dışıdır şimdi seçimlere girerken başbakan diyecekki bakın 2014 zammınız birde üstüne üstlük maaşınızın yüzde 60şına denk gelen bir banka avantajı daha ne istiyorsunuz diyecekama seçimlerde bunun hebınıda çok kötü verecekler.

  • hilmi22 Eylül 2013 13:45

    bize de emeklilik nasip olur mu dersiniz. hiç ümidim yok emekli maaşı alacağım günleri göreceğime..tükenmişlik sendromuna yakalandım. ünlüler yakalanınca manşetlerde, biz yakalanınca patron s....g.... ozaman başka işyerine diyor. bizi kim kurtaracak. inşallah Allah c.c. bizleri kurtarsın, o yeter. gerisi boş. ne çalışmaktan ne oturmaktan zevk alır olduk. herşeye zam, tüketim çılgınlığı, dağ gibi borçlar. çocukların okul masrafları, hanımın ev dekorasyon masrafları ve istekleri, kaynananın ameliyatları hastalıkları, yeni bebeğin bebek bezi. benim ne içkim ne sigaram var işim kolay. günde yarım ekmek 2 soğan yesem yetiyor. ama 6 kişilik aileye tek başıma bakmaya nasıl devam edicem. 3 cocugu neden yaptın ozaman diyorlar. dizlerim tutmuyor belim sırtım heryerim ağrıyor. ilerde cocuklarda bize bakmazsa kim bize bakar. eninde sonunda huzurevine gider yatarım diyorum, arkadakiler nasıl geçinecek. bu acıların karşılığını inşallah ahirette görürüz. en büyük ve tek dayanağımız bu. iki günlük dünyada iki baklawa yiyosun şekerin çıkıyo. et yiyosun kolesterol zıplıyo. et yemiyosun b12 vitamini düşüyo halsiz bitkin oluyosun. yesen dert, yemesen dert. tokluk dert, açlık dert. herşey düzen ve nizam içinde yaradılmış. ey büyük Allahım. tüm ümmeti muhammede sabır ver. güç ver. rızkımızı daraltma. kabir azabı çektirme. sıratta takılmayanlardan eyle. tüm ibadetlerimizi kabul eyle. 2 günlük sahte dünyada bizleri kör etme. 2 baklava yicez akşam 2 ekmek 2 çorba içicez diye kalp kıranlardan namerte uşaklık yapanlardan eyleme. içimizdeki jip villa yalı jet ski trilyonlar dolarlar borsalar senetler katlar yalılar gibi gereksiz ve boş lüx şehveti duyguları yok et. bize kendini unutturma. bize kendini unutma fırsatı ve bolluğu verme. ya sabır. ya sabır. hayat çok zorlaştı. cepte para pul kalmaz oldu. orta halli vatandaş iyice ezildi. kaşar 4ten 7ye. süt 1.2 den 1.8e. benzin 4lerden 5e. halimiz harap. ya sabır yarabbi. AMİN.

  • Borsacı22 Eylül 2013 12:08

    Bu işi kapan banka güzel bir müşteri tabanı el de eder. 12 milyon emekli var. Her yıl 1 milyon eklenecek. Kabaca 120 milyar ciro eder. Elektrik, su, doğal gaz, telefon ödemelerinide mutlaka alır, bir de kredi kartı verir. Bir de KMH açdı mı tamamdır. Zaten 17 milyon hane varmış. Hemen hemen 2 evden birine girmiş olurlar. Cep telefonlarına sabahtan akşama kadar mesaj atarlar artık.