E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmeklilere müjde! O kesinti kalktı---

Emeklilere müjde! O kesinti kalktı

Emeklilere müjde! O kesinti kalktı
16 Şubat 2016 - 22:39 borsagundem.com

SGK, emeklilerin destek primi kesintisini kaldırdı. Bu karar ile milyonlarca emeklinin maaşı Şubat'tan itibaren yüzde 10 daha fazla ödenecek.

Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hayrettin Karbuz, Bağ- Kur, Emekli Sandığı veya SSK’dan emekli olanlardan kesilen sosyal güvenlik primi kesintisinin kaldırıldığını açıkladı. Hayrettin Karbuz, sosyal güvenlik destek primi adı altında çalışan emeklilerden yapılan kesintinin bundan böyle kaldırıldığını, bunun da maaşlara yansıyacağını söyledi. Uygulamanın 4-A, 4-B ve 4-C emeklilerini kapsadığını belirten Karbuz, “emekli maaşlarından yapılan yüzde 10 oranındaki kesinti 29 Ocak 2016 tarihi itibariyle kaldırıldı. Bundan sonra emeklilerden bu prim kesilmeyecek maaşlarına yansıyacak. Böylece sigortalılarımızın maaşlarında iyileştirme sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman17 Şubat 2016 01:33

    lan birde hükemetin yaptığı bir şeye iyi değin be bu kadarmı gözünüz karardı

  • Yorumcu17 Şubat 2016 00:00

    Çalışan emeklilerden değil, adına işyeri bulunanlardan bu kesinti kaldırıldı.. Sigortalı olarak çalışan emeklilerde uygulama devam edecek...

  • Tonytr16 Şubat 2016 23:50

    Borç çıkarttıklarınız nolucak mevcut borçlarıda silin

  • vatandaş16 Şubat 2016 23:14

    Mantıksız bir kesintiyi kaldırıp müjde gibi veriyorlar. Adam ihtiyacı olmasa o yaşta niye çalışsın. İnsanları hangi şartlara soktuklarına bakmıyorlar, ancak kendilerine yontuyorlar.