E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElon Musk'tan NATO yorumu: Neden hâlâ ayakta!---

Elon Musk'tan NATO yorumu: Neden hâlâ ayakta!

Elon Musk'tan NATO yorumu: Neden hâlâ ayakta!
03 Mart 2024 - 16:02 borsagundem.com

Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden girişimci David Sacks'ın NATO hakkındaki görüşlerini destekleyerek, ittifakın varlığını sürdürme sebebini sorguladı.


SSCB'nin yıkılmasından sonra NATO'nun dağılması yerine, ittifak için ‘Genişleme’ adında yeni bir misyon icat edilerek varlığını haklı çıkarmak amacıyla gerekli olan düşmanlığın yaratıldığını belirten Sacks'ın mesajını yorumlayan ABD'li girişimci Elon Musk, “Tamamen doğru. Ezeli düşmanı ve kuruluş nedeni olan Varşova Paktı’nın ortadan kalkmış olmasına rağmen NATO'nun neden varlığını sürdürdüğünü hep merak etmişimdir” ifadelerini kullandı.

Biden’ın politikalarını eleştiren Elon Musk, yakın zamanda kendi X hesabında Ortadoğu'da İran'ı çevreleyen Amerikan üslerinin fotoğrafını paylaşarak, şaka ile karışık "İran savaş istiyor! Bakın ülkelerini bizim (ABD) askeri üslerine ne kadar yakına koymuşlar!" yazan bir görsel yayınlamıştı.

Yakın zamanda konuşan ABD Başkanı Joe Biden ise NATO'nun özgürlük, güvenlik ve ulusal egemenlik ilkeleri üzerine kurulduğunu savunmuştu.

Geçtiğimiz ekim ayında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun 1991 yılında doğuya doğru genişlememe sözü vermesinden bu yana ittifakın 5 kez genişleme kararı aldığını anımsatmış, Washington ve müttefiki olan Batı ülkelerinin anlaşmalara uymaması nedeniyle bu ülkelerle diyalog kurmanın çok zor olduğunu söylemişti. (Sputnik)

Elon Musk, OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a "yapay zeka" davası açtı

 

Elon Musk'ın 55,8 milyar dolarlık maaş paketine yargı engeli

 

Elon Musk'ın beyin çipi şirketi insanlı deneyi gerçekleştirdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CGÜÇLÜTÜRK04 Mart 2024 09:21

    Nato  neden hala ayakta diyor ama isveç ve finlandiya ya üyelik yapılıyor. Neden hala ayakta ve neden hala üyelik yapılıyor düşünmesi lazım.

  • hakukutiku04 Mart 2024 00:49

    haklı nato miadı dolmuş abd,ingiltere arkabahçesi  gibi ve sürekli üyeleri içinde üye olmayanlar içinde rastgele anlık tehdit ,tehlike ortamı sanırım.  ytd.

  • baran03 Mart 2024 19:44

    Nato neden ayakta diyerek sorgulanması gereken bir çok şey olduğunu anlatmaya çalışmış, Ama ahmak takımı yine saçmalamış , 

  • Eski Borsacı 03 Mart 2024 16:50

    Bu işler akıl yürüterek hal olacak konular olsa idi önce siyonist İsrail için söylediğin gerçeklerden çark etmemen lazımdı koçum. Detayları bilmek de anlaşılan senin haddin değilmiş. O zaman sus ve oyun oynamaya devam et... Ha bir de manipülasyona devam etki TESLA biraz yükselsin degil mi 😂

  • Bik03 Mart 2024 16:21

    Elon Musk, senin Mars'ta ne işin var. İnsanoğlu için tek gezegen Dünya. Kripto paralarında olduğu gibi Mars gezegenini de parsel parsel satıp kerizlere mi tokatlayacaksın.