E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEKOS Electric’in halka arzına yoğun ilgi---

EKOS Electric’in halka arzına yoğun ilgi

EKOS Electric’in halka arzına yoğun ilgi
17 Kasım 2023 - 16:59 borsagundem.com

EKOS Electric’in halka arzı 1,96 kat taleple tamamlandı. Ekos Electric halka arzında kişi sayısı bazında 3,29 milyon yatırımcı ile Borsa’da Satış şeklinde gerçekleşen işlemler arasında rekor kırıldı.

Primer GIS (iletim şebekesi gaz yalıtımlı anahtarlama ekipmanı) teknolojisini tasarlayan ve üreten ilk Türk şirketleri arasında yer alan EKOS Electric’in halka arz sonuçları belli oldu. Deniz Yatırım liderliğinde Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da 15-16 Kasım tarihlerinde “Borsa’da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış” yöntemiyle pay başına 12,77 TL sabit fiyatla gerçekleşen halka arzın büyüklüğü 766,2 milyon TL oldu.

Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre; halka arzda toplam filtre edilmemiş veriler baz alındığında 3.343.560 adet emir ile satışa sunulan adedin 1,96 katına tekabül eden 117.773.594 adet nominal değerli paylar için 1.503.968.795,38 TL tutarlı talep gelmiştir. Dağıtım sonucunda 3.288.730 adet yatırımcıya 60.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirildi.

Yatırımcıların ilgisi ve güveninden dolayı gurur duyduklarını belirten EKOS Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, "Çeyrek asırdır faaliyet gösteren EKOS Electric olarak globalde asırlık şirketlerle rekabet ediyoruz. Ülkemizden çıkan asırlık global bir marka olma hedefimiz doğrultusunda aldığımız halka arz kararının ne kadar doğru olduğunu yatırımcıların güveniyle kanıtlamış olduk. Bu önemli kilometre taşını yoğun bir ilgiyle tamamladığımız için son derece mutluyuz. Halka arzımıza katılan tüm yatırımcılara teşekkür ederiz. Yatırımlarımızla, üretim ve inovasyon gücümüzle, istihdamımızla, ihracatımızla ülkemiz, ekonomimiz ve yatırımcılarımız için artı değer yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

Halka arzdan elde edilecek geliri yatırımlara aktararak büyüme yolculuklarına ivme katacaklarını söyleyen Tarık Akbaş, "Balıkesir OSB'de yer alan toplam 46 bin m2'lik üretim tesislerimizde kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırımlar gerçekleştireceğiz. Fabrikamızın hemen yanında trafo fabrikası yatırımına da başladık. Fabrikamızı 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı hedefliyoruz. Yenilenebilir enerji üretim ve depolama santralleri için özel tip transformatörler ile daha farklı güç, izolasyon ve gerilim seviyesinde çeşitlilik arz eden ürünler üretmek amacıyla ilave hat yatırımı planlıyoruz. Gelecek hedeflerimiz arasında özellikle yenilenebilir enerji projelerine özel tasarlanan elektrik teçhizat ve entegre çözüm üretim hatları için yeni bir fabrika yatırımı da bulunuyor. EKOS Electric’in iştiraki EKOS Mobilite ile iki yılda 150 şarj istasyonuna ulaşmayı planlıyoruz. Şarj istasyonlarını Türkiye'nin farklı illeriyle de buluşturmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bununla beraber Kahramanmaraş’ta 20 MW kurulu güçte güneş enerji santrali ve Edirne’de 25 MW kurulu güçte rüzgar enerji santrali ile 20 MWh ve 25 MWh kapasiteli bataryalı enerji depolama tesisi kurulması amacıyla EPDK’ya başvurduk. Onaylanması halinde GES ve RES santralleri için de hızla yatırıma başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Halka arza liderlik eden Deniz Yatırım’ın Genel Müdürü Melih Akosman “23. halka arz liderliğimizi elektrik altyapı teknolojilerinin güçlü oyuncusu Ekos Electric ile tamamladık. 3,29 milyon yatırımcının katıldığı başarılı halka arza aracılık ermekten gurur duyuyoruz.” dedi.

EKOS Electric’in payları 21 Kasım Salı günü Borsa İstanbul’da çalacak gong ile işlem görmeye başlayacak.

EKOS, halka arz için 15-16 Kasım'da talep toplayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)