E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Egemen Bağış'ın ses kaydı incelendi---

​Egemen Bağış'ın ses kaydı incelendi

​Egemen Bağış'ın ses kaydı incelendi
06 Haziran 2014 - 20:31 borsagundem.com

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, gazeteci Metehan Demir ile yaptığı iddia edilen görüşmenin raporu tamamlandı

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, gazeteci Metehan Demir ile yaptığı iddia edilen görüşmenin ses kaydına ilişkin soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda, kaydın "montaj" olduğu bildirildi.

Bağış, kaydın yayımlanmasının ardından avukatı Muhammed Hardalaç aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, "ses kaydının kendisine ait olmadığının bulunması, kaydı düzenleyenlerin ve yayınlayanların tespit edilmesi" talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin, soruşturma kapsamında ses kaydıyla ilgili bilirkişi raporu istedi.

TÜBİTAK ses uzmanı bilirkişilerce hazırlanarak Çetin'e gönderilen raporda, Youtube'dan indirilen ses kaydıyla ilgili, şu sonuçlara ulaşıldığına yer verildi:

"Yapılan spectrum incelemesi sırasında tespit edilen kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda çıkıntı, bu kaydın çok sayıda farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya koymuştur.

Montajda dikkat çeken bir husus konuşma bütünlüğünü sağlamak için sadece tüm kelimelerden oluşan bir montajdan farklı olarak, kelimelerin dahi parçalanmış hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimelerin türetilerek ortaya çıkarıldığı ilginç bir uygulama ortaya konmuştur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salako06 Haziran 2014 22:55

    İncelemeyi birde uluslararası uzman kuruluşlara yaptırmak gerekir.O zaman yandı keten helva...

  • Salako06 Haziran 2014 22:51

    Bizde yedik.İnanılacak hiç bir kurum kalmadı malesef...

  • Belli06 Haziran 2014 22:33

    Kardeşlerim bu müslümanlar suçsuz belli oldu ama şuan kamudaki müdürler bunlar yememiş ama onlar reza falan hikaye ÖRN tapu gümrük maliye mal varlıklarını araştırınlarki yetim hakkıdır

  • haha06 Haziran 2014 21:52

    konuştuğu adam özür bile diledi ..

  • hasssssktr 06 Haziran 2014 21:40

    bakanın konuştuğu adam kendi itiraf etti. bakanın ki yemedi. halen daha montaj. bilimin türkiyedeki adı tübitak bile siyasetin elinde iken vay türkiyenin haline. 2023 değil 2100'e kadar sürer bu cehalet.

  • can06 Haziran 2014 21:18

    metehan demir kabul edip özür diledi,ne maontajı ya,kedidir o kedi,tubitak ın uzmanlığını kim takar

  • Disey4206 Haziran 2014 21:15

    O konuşmaların hepsinin gerçek oldugunu herkes biliyor.

  • YAV HE HE06 Haziran 2014 20:42

    YAV HE HE TRT YE İNCELETMİŞSENİZ RAPORUNUZU ALMIŞSINIZ BRAVO .GERÇEK KRİMİNAL LER BUNUN ORJİNAL OLDUĞUNU ZATE BİLİYOR DUYARLI HALKDA BİLİYOR