E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB: Virüs küresel büyümede "negatif şoka" neden olabilir---

ECB: Virüs küresel büyümede "negatif şoka" neden olabilir

ECB: Virüs küresel büyümede negatif şoka neden olabilir
12 Şubat 2020 - 13:35 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Gabriel Makhlouf, coronovirüs salgınının, kısa vadede küresel ekonomik büyümede "negatif şoka" neden olabileceği uyarısı yaptı.

Enfeksiyonun, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu belirsizlik ve risklere bir yenisini eklediğini vurgulayan Makhlouf, buna karşılık enfeksiyonun potansiyel zararları konusunda henüz bir saptamanın yapılmadığına dikkat çekti.

Aynı anda İrlanda Merkez Bankası'nın Başkanı olan Makhlouf, Brexit sonrasında, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasındaki ekonomik ilişkilerin, mevcut duruma göre daha çok olumsuz etkilerinin olabileceğinin de altını çizdi.

Brexit'in ekonomide büyük değişimlerin yolunu açabileceğine de işaret eden Makhlouf, Birleşik Krallık ve Avrupa iş danyası ve düzenleyici kurumlarını, "daha çok sürtüşme ve fikir ayrılığı" ortamına hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda da uyardı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • *******12 Şubat 2020 18:20

    Amerikalıların en çok borçlandığı kalem konut kredileri oldu. Konut kredileri kaynaklı borçlar, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 120 milyar dolar arttı ve 9,56 trilyon dolara çıktı. Böylece, ülkedeki konut kredileri kaynaklı borç tutarı 2005'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü

  • HALİL KERTENKELE12 Şubat 2020 15:01

    olabilir ne oldu bile milleti uyutup ellerine verecekler hisseleri .hisseler  pul olacak pul.