E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinEbola faturası 32 milyar doları aştı---

Ebola faturası 32 milyar doları aştı

Ebola faturası 32 milyar doları aştı
10 Ekim 2014 - 05:31 borsagundem.com

Bu yıl başından bu yana Batı Afrika ülkelerinde etkili olan Ebola salgınının dünya sağlığına ve ekonomisine tehdidi giderek artıyor

Geçen hafta ABD ve Avrupa’da da görülmeye başlaması nedeniyle dünya kamuoyunun dikkatini daha fazla çeken Ebola salgının ekonomik etkilerine ilişkin Dünya Bankası da bir rapor yayınladı. Rapora göre, şu ana kadar 3 bin 400’ü aşkın kişinin öldüğü Ebola salgının devam etmesi halinde bölge ülkelerine maliyeti 32.6 milyar doları bulabilir. Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, salgının tüm dünya ekonomisini tehdit ettiğini belirterek, uluslararası topluma acil önlem alma çağrısında bulundu.

KÜRESEL TEHDİT

Küresel bir tehdit olan Ebola’nın yeterince hızlı ve etkili önlem alınmazsa küresel ekonomi için de yıkıcı olacağını söyleyen Jim Yong Kim, konuyla ilgili acil önlem alınması çağrısında bulundu. Jim Yong Kim, virüsün enfekte ettiği hasta sayısının ölü sayısının iki katından fazla olduğun söyledi. Kim, uluslararası toplumun bölgeye daha fazla doktor ve eğitimli sağlık personeli göndermesi gerektiğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)