E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya Bankası büyüme tahminini yükseltti---

Dünya Bankası büyüme tahminini yükseltti

Dünya Bankası büyüme tahminini yükseltti
15 Ocak 2014 - 07:04 borsagundem.com

Dünya Bankası, global büyüme için tahminini 3 yıldır ilk kez yükseltti

Dünya Bankası, gelişmiş ekonomilerde toparlanmanın ABD öncülüğünde hızlanmaya başlamasının ardından global büyüme için tahminini 3 yıldır ilk kez yükseltti.

Dünya Bankası yılda 2 kez yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda 2013 yılında yüzde 2,4 olarak gerçekleştiğini tahmin ettiği global büyüme oranının 2014 yılında yüzde 3,2 olacağını öngördü. Haziran ayında yayınlanan raporda 2014 yılında büyümenin yüzde 3 olacağı tahminine yer verilmişti.

Dünya Bankası ayrıca, 2013 yılında yüzde 1,8 büyüdüğünü tahmin ettiği ABD ekonomisin için 2014 büyüme tahminini yüzde 2,8 olarak açıkladı.

Dünya bankası gelişmekte olan ülkeler için 2014 yılı büyüme tahminini ise Haziran ayında öngördüğü yüzde 5,6'dan 5,4'e çekti.

GELİŞEN ÜLKELER DESTEK VERECEK

Gelişen ülkelerde güçlenen ekonomi ve artan talebin küresel büyümeye önemli destek sağlayacağını belirten banka, bu durumun daralan finans koşullarını telafi etmesinin beklendiğini kaydetti.

FED'İN ETKİSİ MAKUL OLACAK

Raporda, Fed'in varlık alımlarını azaltma kararının gelişen ekonomilere etkisinin makul seviyelerde kalmasının beklendiği belirtildi. Ancak banka, geri çekilme programının piyasada sert düzeltmeye yol açması halinde kırılgan durumdaki gelişen ekonomilere yeni yükler bineceği uyarısında da bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)