E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Dunford’dan kritik ziyaret---

​Dunford’dan kritik ziyaret

​Dunford’dan kritik ziyaret
05 Ocak 2016 - 06:18 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanı Akar, ABD’li mevkidaşı Dunford ile Suriye ve Irak’taki gelişmeleri konuşacak. Görüşmede Rusya-Türkiye krizinin de ele alınacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford ile bir araya gelecek. Ziyaretin Suriye’deki mevcut durum ile Başika kampı başta olmak üzere Türkiye-Irak gerginliğinin had safhaya ulaştığı bir noktada gerçekleşiyor olması dikkati çekti.
 
Alınan bilgiye göre, Orgeneral Dunford, Türkiye’ye ziyarette bulunacak. ABD’li komutan, bugün Orgeneral Akar’ı Genelkurmay Başkanlığı Karargahında ziyaret edecek. Alınan bilgilere göre görüşmenin gündeminde Suriye ve Irak’taki gelişmeler başta olmak üzere Ortadoğu’daki mevcut durum ile Kuzey Afrika ve Akdeniz’deki güncel gelişmeler olacak. Ayrıca, Türkiye’nin bir Rus savaş jetini sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürmesiyle tırmanan Rusya-Türkiye ve Rusya-NATO geriliminin de masaya yatırılması bekleniyor.
 
Cerablus da görüşülecek


Görüşmede özellikle Türkiye’nin, “kırmızı çizgisi” olarak vurguladığı PYD’nin Fırat’ın batısına geçmemesi hususu ve Cerablus-Mare hattında bir güvenlikli bölge oluşturulması konusunun da ele alınması bekleniyor. Son olarak Bağdat hükümetinin bilgisi olmadan Başika Kampı’na asker takviyesiyle yapılması gerilen Ankara-Bağdat ilişkileri de masaya yatırılacak. Görüşmede ayrıca, Suudi arabistan ile İran arasında başlayan ve bir mezhep çatışmasına evrilebileceği endişesi duyulan mevcut durum hakkında tarafların görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)