E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ'den endişelendiren aşı açıklaması---

DSÖ'den endişelendiren aşı açıklaması

DSÖ'den endişelendiren aşı açıklaması
28 Eylül 2021 - 22:27 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında dünya genelinde en yüksek risk grubunda olanlar için 2,4 milyar dolarlık aşıya ihtiyaç duyulduğunu bildirdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 2021 Genel Forumu'nun açılışında konuştu. Ghebreyesus yaptığı açıklamada, "2 milyar dolarlık Kovid-19 aşısına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Halen dünya genelinde sağlık çalışanları, yaşlılar, kronik rahatsızlıkları bulunanlar ve diğer savunmasız gruplar gibi en yüksek risk grubundaki insanlar için 2,4 milyar dolarlık Kovid-19 aşısına ihtiyaç duyulduğunu belirten Ghebreyesus, "Aşılar var, ancak en çok ihtiyaç duyan insanlar bu aşılara ulaşamıyor." dedi.

Ghebreyesus, bu yıl gerçekleştirilen Dünya Sağlık Asemblesi'nde uluslararası halk sağlığı acil durumları sırasında "seyahat kısıtlamalarının kaldırılması" çağrısında bulunulduğunu anımsatarak, özellikle aşı üretimindeki engellerin kalkması için kısıtlamaların kaldırılmasının önemine dikkati çekti.

DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ise "Ticaret sistemi, aşı eşitsizliğini azaltmak ve okyanuslarımızdan iklimimize kadar başka yerlerdeki acil zorluklarla mücadele etmemize yardımcı olmak için daha fazlasını yapabilir ve yapmalıdır." ifadesini kullandı.

Aşı olmayan bir hamile kadın daha hayatını kaybetti

 

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Biden'ı yalanladı

 

Kovid-19'da son 24 saat: 28 bin 892 yeni vaka, 239 vefat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomi süper28 Eylül 2021 23:41

    Nasıl pandemi sonrası daha güçlü türkiye la borsa abartısız 10 gündür düşüyor afyon çimento hissesi satıp doritos alamıyorsun.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ28 Eylül 2021 22:59

    Bunlara hiç gerek yoktur.Her gün bir 35 cc Türk Rakısı için covid  veya versiyonlarına asla yakalanmazsınız.