E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ koronavirüs nedeniyle küresel acil durum ilan etti---

DSÖ koronavirüs nedeniyle küresel acil durum ilan etti

DSÖ koronavirüs nedeniyle küresel acil durum ilan etti
30 Ocak 2020 - 22:58 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs salgını sebebiyle küresel acil durum ilan edildiği bildirildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınıyla ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan edildiğini duyurdu.

DSÖ Acil Durum Komitesi, koronavirüsün tüm dünyada paniğe yol açan hızla yayılması üzerine İsviçre'nin Cenevre kentinde toplandı.

Örgütün merkezinde TSİ 15.30'da başlayan toplantıda, "Koronavirüs salgınının küresel bir sağlık tehdidi" olup olmadığı konusu, 23 Ocak'taki toplantının ardından yeniden ele alındı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 15 üyeden oluşan Komite toplantısının ardından 1 saat gecikmeli gazetecilerin karşısına geçti.

Ghebreyesus, burada yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınına yönelik "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu (PHEIC)" ilan ettiklerini bildirdi. 

Küresel acil durum ilan edilmesinin nedeninin Çin'in salgına karşı verdiği mücadeleden kaynaklanmadığının altını çizen Ghebreyesus, kararın ardındaki ana sebebin salgına ilişkin başka ülkelerdeki zayıf sağlık durumu olduğunu söyledi. 

Karar için, "Temel sebep Çin'de olup bitenler değil, diğer ülkelerde olanlar" ifadesini kullanan Ghebreyesus, karara rağmen Çin ile ticari aktiviteleri ve ülkeye yapılan seyahatleri kısıtlamaya yönelik önlemler için hiçbir gerekçe olmadığını savundu. 

Ghebreyesus, acil durum ilanının Çin'e yönelik bir güvensizlik oyu olmadığına vurgu yaparak, ülkenin virüsle mücadelesinin beklentilerinin de üzerinde olduğunu dile getirdi.

Komite Başkanı Fransız Profesör Didier Houssin ve DSÖ Sağlık Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan da basın toplantısında karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

DSÖ Acil Durum Komitesi 23 Ocak'ta toplanmış, toplantının ardından koronavirüs ile ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmek için erken olduğu bildirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sağlam31 Ocak 2020 06:25

    DSÖ açıklamasından anladığım başka ülkelerin önlem almadığı, ciddiye almadığı. Gerçeklik payı bence vardır. Koskoca DSÖ.

  • borsaci31 Ocak 2020 00:32

    bugun portfoyumu nakite cevirdim toptan, hava bozmus vaziyette, cakilir artik piyasa yarin acilista

  • Serkan mırık30 Ocak 2020 23:43

    Siz nerde yaşıyorsunuz fazi 1 altına düşürdü borsa rekor üstüne rekor kırıyor bütün dünya Erdoğan'ın büyük lüğünü kabul ediyor bir tek sizin gibi hazmedemeyenler bu yorumları yapıyorsunuz

  • Kemal30 Ocak 2020 23:14

    Sıçtık hemde küresel sıçış bu

  • mehmet yılmaz30 Ocak 2020 23:08

    Zaten olmayan hergeçen gün zarar eden oteller pansiyonlar yeni vergilerle ezilmekteydi artık turizmde bitti işsizlik iyici çoğalıcak neyse allahtan tüik var iki kalemle oynar herşeyi pembe gösterir gösterirde vatandaş yemiyor 2020 seçim yılı akp artık belediye olarakta büyükşehirleri kaybedince çözülmeye başladı bile çok kişi akp istifa etmeye başladı

  • Cevdet emre30 Ocak 2020 23:54

    Nekadar ayıp cahilce bir yorum yazık dünyada insanlar ölüyo belki bizim ülkemizede sıçrıcak sen siyaset yapıyon yalan siyaset batsın sizin siyasetiniz

  • Osman30 Ocak 2020 23:32

    Virusu de Akp gelistirdi yaydi deseydin cok guzel yorum olurdu Gz

  • ?30 Ocak 2020 23:23

     ya neden birden u dönüşü yaptın... deliler gibi savunuyordun. şimdi deliler gibi ters eleştirmeye başladın ? biz senin kadar kötülemedik. eleştirmedik. sen savunduklarına, küfreder gibi eleştirmeye başladın? menfaatin yada beğenmediğin birşey var belliki. 3 kuruşa saf ve taraf değiştiren toplama kalabalıksınız. bir bir senin gibi insanlar 5 kuruşmenfaat için taraf değiştirip, parti değiştiriyor. sizin gibi yüz bin kişi olcana. mert delikanlı duruşu sabit 40 spartalı olsun daha iyi.

  • eee30 Ocak 2020 23:06

    Bizde TBMM de iyi parti tasarı getirdi diye.. sağlık tasarasını ve virüs araştırma komisyonunu akp+mhp kabul etmedi. red etti....  Hakkaden türkiye geriliyor galiba. TBMM maaş alanların amacı nedir? kime hizmet ediyorlar? yada mecliscilik ve vekilcilik mi oynuyorlar? mantığım almıyor. asgaci ücreti dahi hak etmeyen insanlar bence.