E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'den enflasyon açıklaması---

Draghi'den enflasyon açıklaması

Draghi'den enflasyon açıklaması
23 Mart 2015 - 16:55 borsagundem.com

Draghi, "Enflasyon önümüzdeki aylarda çok düşük veya negatif olabilir"

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, enflasyonun önümüzdeki aylarda çok düşük veya negatif olabileceğini söyledi.
   
Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Mario Draghi, ECB'nin enflasyon oranlarının uygulanan para politikası teşviklerinin de etkisi ile yıl sonuna doğru toparlanmaya başlamasını beklediğini söyledi. ECB'nin enflasyonda kalıcı iyileşme görene kadar gevşek para politikasıuygulamaya devam edeceğini belirten Draghi, "Tahvil alım programını en azından Eylül 2016 sonuna kadar devam ettirme niyetindeyiz. Satın almamız için yeterince tahvil olmadığına dair işaret görmüyoruz"diye konuştu. 
     
ECB'nin enflasyonun izlediği yolu değerlendirirken bütünlükçübir perspektif kullanacağını ifade eden Draghi, uygulanan politika tedbirlerinin yan etkileri olabileceğini ancak bunların gerekli olduğunu da savundu. Draghi, "Finansal istikrar için potansiyel riskler şu anda kontrol altında. Ancak riskleri yakından izlemeye devam edeceğiz" dedi. 
    
     
    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)