E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi negatif faiz indirimini yineledi---

Draghi negatif faiz indirimini yineledi

Draghi negatif faiz indirimini yineledi
21 Kasım 2013 - 13:55 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, konuşmalarından negatif faiz ihtimalinin çıkartılmaması gerektiğini belirti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bugün Berlin'de yaptığı konuşmada faiz indiriminin "bazı endişeler" yarattığının farkında olduklarını söyledi.

"Endişelerden bir tanesi bu indirimin bölgedeki farklı ülkelerde yaratacağı etki" diyen Draghi, "Fakat 17 üyeli bir birlik için para politikası yapmanın sadece bir ülke için para politikası yapmaktan daha zor olduğunu anlamak da önemli" ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi'nde bir kaç aydır "yavaş çekimde" bir enflasyona şahit olduklarını belirten Draghi, "Zayıf ekonomik ve parasal dinamikler de göz önüne alındığında son zamanlardaki veriler uzun bir düşük enflasyon dönemini tecrübe edebileceğimiz ihtimalini ortaya çıkarıyor" dedi.

Draghi, "Bugün Euro Bölgesi'nin toparlanma yolunda yavaşça ilerlediğini görüyorum. Son zamanlardaki veriler ufak ufak ekonomik büyümenin yeniden kendisine geldiğini fakat zayıf, kırılgan ve dengesiz olduğunu gösteriyor. Ayrıca bütün riskleri aşağı yönlü görüyoruz" açıklamalarını yaptı.

Ekonomik büyümenin yeniden başlamasının reform çabalarının göz ardı edilebileceği anlamına gelmemesi gerektiğinin altını çizen Draghi, işsizliğin hâlâ "kabul edilemeyecek" seviyede olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sadi öner21 Kasım 2013 14:30

    Haydi TSKB yeter artık tutlduğun yeterrrrrrr.ver coşkuyu.

  • broker21 Kasım 2013 14:06

    negatif faiz bize para akıtır.amer.bütçe ofisi mahreçli bir haber daha var piyasalarda şu ana buna göre para akıtma sürecek 2014 haziran sonrası bile deniyor iyi tercüme edebildiysem.