E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi Jackson Hole'da ne mesaj verecek---

Draghi Jackson Hole'da ne mesaj verecek

Draghi Jackson Hole'da ne mesaj verecek
25 Ağustos 2017 - 11:34 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Jackson Hole'da konuşmaya hazırlanıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Jackson Hole'da, Fed Başkanı Janet Yellen'dan birkaç saat sonra yerel saat ile 13:00'da konuşma yapacak. Avrupa Merkez Bankası sözcüsüne göre, Draghi, etkinliğin teması olan "dinamik küresel ekonomiyi geliştirme" konusuna sadık kalma niyetinde.

Traderlar bu yılki yıllık merkez bankaları toplantısında para politikası sinyalleri beklerken Draghi, büyük ihtimalle bu konuya ilişkin açıklamada bulunmayacak.

2 trilyon euroyu aşan bir parasal teşviğin ardından Avrupa'da enflasyon hala hedefin altında ve yetkililer, güçlü yorumların piyasalarda yersiz bir sıkılaşmaya yol açabileceği konusunda endişeli. Draghi'nin Haziran ayındaki "reflasyonel güç" yorumları, euroyu ve tahvil faizlerini yukarı çekmişti.

Londra'da Merrill Lynch Avrupa ekonomisti Gilles Moec, "Draghi'nin Jackson Hole'da güçlü mesajlar yollaması, yanlış anlaşılabilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)