E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi faiz kararını değerlendirdi---

Draghi faiz kararını değerlendirdi

Draghi faiz kararını değerlendirdi
05 Aralık 2013 - 15:47 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bankanın faiz kararının ardından basın toplantısı düzenledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, bankanın bölgenin kırılgan ekonomisine desteğine yönelik taahhüdünün altına çizerek, yetkililerin faizleri uzun bir süre düşük tutmaya hazır olduğunu kaydetti.

Draghi, AMB'nin politika faizini yüzde 0.25'te tutma kararını almasının ardından Frankfurt'ta düzenlediği basın toplantısında, Yönetim Konseyi'nin, kilit AMB faizinin uzun bir süre mevcut ya da daha düşük seviyelerde kalmasını beklediğini kaydetti.

Draghi'nin yeni büyüme ve enflasyon tahminleri, "merkez bankası deflasyonu önlemek ve bölge ekonomisindeki toparlanmayı desteklemek için yeterli adımları attı mı, yoksa negatif mevduat faizi gibi tedbirlere dönme ihtiyacı mı duyacağına" ilişkin tartışmaları güçlendirebilir. Euro dolar karşısında Londra saati ile 13:49'da 1.3598 seviyesinde seyrediyordu ve veri öncesi seviyelerine göre fazla değişmedi.

Avrupa Merkez Bankası geçen ay, politika faizini beklenmedik bir şekilde düşürdü ve mevduat faizini sıfıra indirdi. Bu oran bugün de değiştirilmedi ve marjinal faiz yüzde 0.75'te bırakıldı.

Avrupa Merkez Bankası, ekonominin bu yıl yüzde 0.4 daralacağı, 2014'de yüzde 1.1 ve 2015'te yüzde 1.5 büyüyeceği tahmininde bulundu. Enflasyonun bu yıl ortalama yüzde 1.5, 2014'te yüzde 1.1 ve 2015'te yüzde 1.3 olacağı öngörüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)