E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi bugün Avrupa'nın kaderini belirleyecek---

Draghi bugün Avrupa'nın kaderini belirleyecek

Draghi bugün Avrupa'nın kaderini belirleyecek
22 Ocak 2015 - 06:46 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, Frankfurt saati ile 14:30’da yüksek ihtimalle 1 trilyon euroyu aşacak bir parasal genişleme programı açıklayacak

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Avrupa’nın entegrasyon projesinde geri dönülemeyecek bir karar vermenin eşiğinde.

AMB Başkanı Draghi, Frankfurt saati ile 14:30’da yüksek ihtimalle 1 trilyon euroyu (1.2 trilyon dolar) aşabilecek bir parasal genişleme (QE) programı açıklayacak. Söz konusu hareket ABD Merkez Bankası’nınkinden (Fed) çok daha büyük ölçüde olma özelliği taşıyor. Fed kendi QE programını 3 ay önce sona erdirmişti. AMB’nin bu noktaya gelmesi euro tarihinde ve içine aldığı Avrupa bütünlüğünde kritik bir dönemece işaret ediyor.

Deflasyon tehdidi ile mücadele etmek amacıyla geniş ölçekli ülke tahvili alımı yapılması ihtimali sadece euronun merkezinde ulusal siper hatlarını pekiştirmekle kalmadı. Kurumun tartışmalara en çok yok açan önleminin bugüne kadar başarısız olması, hükümetlerin ekonomik reformları ağırdan alması ile birleşerek bölgeyi, işsizliğin ve ekonomik zayıflığın bölgesel entegrasyonun çok ileri gittiğini söyleyen oy verenlerden politikacılara yansıdığı bir memnuniyetsizlik sarmalına mahkum etme riski arz ediyor.

Brüksel’de bulunan Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi direktörü Daniel Gros, “Burada tehlikede olan kredibilite ve Euro Bölgesi para politikasındaki birlik. Bu oldukça ayrılık yaratan bir hareket ve icra ediliş biçimi bölgedeki bölünmeleri teşvik edebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)