E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL’de denge arayışı---

Dolar/TL’de denge arayışı

Dolar/TL’de denge arayışı
16 Haziran 2023 - 11:41 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 23,6760 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün 23,48-23,66 bandında hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,4 üzerinde 23,6590'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 23,6760'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde önceki kapanışının hemen üzerinde 25,9130'dan, sterlin/TL önceki kapanışının hemen altında 30,2720'den satılıyor.

Dolar endeksi 3 günlük düşüş eğiliminin ardından yüzde 0,1 artışla 102,3 puanda seyrederken, euro/dolar paritesi de önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,0950'den alıcı buluyor.

Merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda pozitif bir seyir izleniyor.

Analistler, dünya ekonomilerinin başlıca problemi enflasyonda sınırlı da olsa gerileme gerçekleştiğini belirtirken, para politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutması ve sıkılaşma politikasının sonuna yaklaştığına dair beklentilerin artmasına karşın, analistler bu yıl içinde 2 faiz artırımı daha olabileceği sinyalinin piyasalarda oynaklığı artırdığını dile getirdi.

Analistler, bugün euro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 104 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,' Dolar/TL’de denge arayışı öne çıkıyor. Yurt içinde dün bütçe dengesi takip edildi. Buna göre bütçe dengesi 118,9 milyar fazla verdi. Geçen ay bütçe dengesi 132,5 milyaar açık vermişti. Bugün ise piyasa katılımcıları anketi odakta olacak. Raporda yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi önem arz edecek. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in bugün bankalarla gerçekleştireceği toplantı fiyatlamalarda belirleyici olabilir. ABD tarafında ise Fed faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları sindirilirken yoğun veri takvimi takip edildi. ABD'de perakende satışlar %1,6 ile değişmezken sanayi üretimi %0,1 artış beklentisinin altında kalarak %0,2 daraldı. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları da yatay seyrederek yüksek seviyelerde kalmaya devam etti.' denildi.

ABD doları, euro karşısında toparlanmaya çalışıyor

 

Dolar finansal istikrarsızlıktan faydalanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)