E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 16,45 seviyesinin üzerini gördü---

Dolar/TL 16,45 seviyesinin üzerini gördü

Dolar/TL 16,45 seviyesinin üzerini gördü
01 Haziran 2022 - 15:40 borsagundem.com

Dolar/TL hafta ortasında 16,45'i aşarak 5 ayın en yüksek seviyesindeki seyrine devam ediyor. Türk Lirasının seyrinde cuma günü açıklanacak olan enflasyon verisi belirleyici olacak.

Pazartesi günü yaşanan yukarı yönlü seyrin ardından dünü yatay tamamlayan dolar/TL, bugün gün ortasına doğru yeniden yönünü yukarı çevirdi. 16,45'in altında tutunmaya çalışan kur, 2022 yılındaki en yüksek seviyelerin yakın hareketler sergilemeye devam ediyor.

Geçen haftaki PPK toplantısı öncesi 16,48’e çıkan kur, Cuma günü 16,20’ye gerilemişti. Döviz kurlarında gözler cuma günü açıklanacak olan enflasyona çevrilmiş durumda.

Bugün açıklanan İstanbul enflasyonu yüzde 87’yi aşarken ve 1998 sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Cuma günü gelecek olan Türkiye genelinde de enflasyonun 75’i aşması bekleniyor.

TL üç hafta içinde neredeyse yüzde 10 değer kaybederek Aralık'taki kur krizden bu yana ilk defa 16.5 seviyesine yaklaştıktan sonra 16.5 seviyesinin hemen altında yatay bir seyre geçti.

Uluslararası piyasalara ise ABD Merkez Bankası (Fed) salgın hastalık döneminde satın almış olduğu bilançosundaki varlıkları bugün azaltmaya başlayacak. Yatırımcılar da Fed'in faizleri bu ay ve Temmuz'daki toplantılarda 50'şer baz puan artırmasını bekliyor.

Dolar göstergesi bu hafta yeniden 102,0 seviyesine doğru toparlanma gösterirken 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 2,90’a yaklaştı. Gelişen ülke paralarının çoğu bugün dolar karşısında gerilerken ruble, Macaristan forinti ve Güney Afrika randı pozitif ayrışıyor.

Petrol fiyatlarında 150 dolar beklentisi

 

Dolarda sınırlı yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz01 Haziran 2022 21:12

    Bir ülkenin parası itibarıdır. Itibarımız ortada ayan beyan. Sorumlu aramayın bulamazsınız.

  • Eski Kurt 01 Haziran 2022 19:23

    Bu aziz ülkeyi yönetmeye talib 6+1 gizli ittifak üyelerinin çoğu 2002 öncesi iktidarda bir şekilde bulunmuş zihniyetin temsilcileri... Ak Parti iktidarını örnek alarak mukayese edelim ... 1980-2002 arasi dolar en az yaklaşık 44.000 kat tam KİRKDOR BİN misli, artmış. Yine bu dönem de faizler öyle rakamları gördü ki ben bizzat şahidim :))) gecelikte bir günde sermayeye %20 faiz verdi zira gecelik faiz % 7.500 u gördü. Bu dönemlerde % 75-150 arası mutad faiz oldu... Yine bu dönemlerde IMF kapısı ev kapısı haline geldi ki alınan borcun millete yükü taşınamaz, maaşlar ödenemez hale geldi... Daha neler neler ... Tabii çocuk yasştakiler bunları hatirlayamaz elbet... Bu arada mezkûr dönemde kamu tatirimlari yok denecek kadar az önceden başlatılan kar ise hep yarım noksan ve atıl kaldı... Sözün özü hâlâ masal anlatanlar var ... Halbuki bu aziz millet hem hükümetin hem devletin dimdik arkasında evelAllah...

  • Mucise Reis ; ) 02 Haziran 2022 00:01

    Senin gibi yaşı büyük bebeler ülkeyi nereden nereye getirdi görebiliyoruz... Hala nasıl konuşup saçmalıklarına insanların inanmasını bekleyen surat var şaşıyorum :D .Senin yazılarına ve durumuna ben üzüldüm. Gerçekten senin adına bizler utanıyoruz artık.. Biraz ciddiyet efendi . Köylü çocuna süt alamıyor, peynir yediremiyor sen zırva zırva bişeler sallıyorsun. memur maaş almamışmış. :D basarsın matbaadan parayı memur alır maaşı :D sanki matbaalar para basmıyor bir bunlar akıl etti : ))  yaparsın swap verirsin memura maaş :D satarsın şeker fabrikaları ödersin maaşları :D utanmadan marifet gibi anlatıyor sattıklanları, sata sata yokluğa düştük milletçe, ne düzelmesi bekliyorsun ?  üretmeden hemde _ ?  Rakam istiyorsan PAZARA GİR FİYATLARI GÖR, KAHVELERE GİT İSŞİZLERİİ GÖR , KÖRE GİT BOŞ TARLALARI GÖR. .KÖYLERDE İNEK SESİ, KOYUN SESİ YOK NE RAKAMI İSTİYON :d

  • Eski Kurt 01 Haziran 2022 23:40

    Yalancı da utanmaz da sizlersiniz. Yalan dediğiniz her rakam bu ülkede her TV de gazetede yayınlanmış ve Türk'ün zihninde canlı birer vakıa olarak yaşıyor maalesef .. bir rakam da siz verin de yanlışınız öğrenelim... Ama sizin gibi yaşı küçük bebeler ben görmedim duymadım okumadım derse elbet çocukça bir kaçamak yapmış olur o kadar.

  • xyz01 Haziran 2022 23:08

    Eski Kurt; yalan atarken yüzünü görmek isterdim. Yüzün kızarıyormu diye. Arkadaş iftira ve yalan sizler için ekmek ve su gibi olmuş. Yazık çok yazık.

  • Mucise Reis ;)01 Haziran 2022 21:23

    Ömrümde bir devlet memurunun maaşının ödenmediği bir dönem görmedim. A haberde hep duyarım :D kuyruklu atmışsın : )) öyle bir dönem Cumhuriyet tarihinde olmamıştır ... Küllüen hayal dünyasından yazmışsın :D o dediğin dönemlerde kredi çeken çiftçi yoktu. Öküz arabası ile bile tarım yapan çiftçinin cebi dolardı, nakti olurdu. traktörle şehre gelenler benzinliklerden depo harici varilk varil nakit mazot alırdı...  İşçiler kooperafite girer ay ay ödemeler ile 3 - 5 yılda ev, konut sahibi olurdu. Memur emekli olunca sıfır otomobil alabilir, yazlık alabilir yada ev alırdı. Hemde istanbul gibi şehirde :D .. O zaman et alırdi köylüsü çiftçisi emeklisi ... Sen ne analtıyorsun ? RAKAMLAR, SAYILAR, UYRDURMA VERİLER ile  :D usd olmuş 3 TL den , 17 tl.. 1 fabrika kalmamış satılmayan, o dediğin yıllarda o fabrikaları kimse satmayı akıl edemedi :D haha

  • Mucise Reis ;)01 Haziran 2022 16:58

    youtube videosu vardır  aratınca çıkar "Cem, Dolar düşüyor ohhh, faiz düşüyor ohhh" dansı yapan kişi hala tv ler de çıkıp yorum yapıyor mu ? çok fazla Türk TV progrmaı izlemiyorum da... Hala çıkabiliyorsa kendisini tebrik edicem. Şahsen mail adresini bulup. Tebrik ederim, hala çıkıp konuşacak kırmızı suratınız olduğunuz için diyecem :D Keşke bizim yüzümüz kızarsa idi, yanıldık, bilemedik, özür dileriz deseydikde, çocuna işsiz yada asgari ücretli süt alabilseydi.. Buda aile yetiştirme karakter tarzı sanırım.

  • Mg01 Haziran 2022 15:59

    Zam yağmuru doluya dönüştü, Geziciler yapmıştır Almanlar yapmıştır, ışıldağın hiç suçu yok