E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sınırlı yükseliş---

Dolarda sınırlı yükseliş

Dolarda sınırlı yükseliş
01 Haziran 2022 - 12:15 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 16,43 seviyelerinde işlem görüyor

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 üzerinde 16,4034'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.40 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 artışla 16,4340'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 yükselişle 17,6270'ten, sterlin/TL yüzde 0,1 değer kazancıyla 20,6970'ten satılıyor.

Dolar endeksi, dünkü yükselişine devam ederek bugün 102,1'i test ederken, euro/dolar paritesi önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 altında 1,0726'dan işlem görüyor.

Analistler, jeopolitik riskler ve para politikalarının seyrine dair belirsizlikler nedeniyle enflasyon ve büyüme odaklı endişelerin gündemin odağında kalmaya deva ettiğini söyledi.

Yatırımcı risk algısının şekillenmesi açısından daha fazla veriye ihtiyaç duyulduğunu aktaran analistler, bu kapsamda cuma günü açıklanacak ABD'nin istihdam raporunun kritik önem taşıdığını, veri öncesi döviz piyasalarında oynaklığın sürebileceğini ifade etti.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün başlayacağı bilanço küçültme öncesinde tahvil faizlerindeki yukarı yönlü hareketin de dolar endeksini desteklediğine işaret ederek, bugün dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), euro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve ABD'de Bej Kitap Raporu'nun izleneceğini bildirdi.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün güne başladığı yüzde 2,74 seviyelerinden yükselişine devam etti ve bugün yüzde 2,89'un üzerini gördü.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın üçüncü işlem gününe piyasalar yurtiçinden gelen imalat PMI verisi ile başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın açıklamasına göre Mayıs ayına ait imalat satın alma yöneticileri endeksi 49.2 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki ay da söz konusu endeks 49.2 seviyesinde gerçekleşmişti. Bilindiği gibi 50 seviyesinin üzerindeki rakamlar büyümeye işaret derken, 50 seviyesinin altındaki rakamlar daralmayı işaret ediyor. Dün ise yine yurtiçinden gelen büyüme verisi izlenmiş ve TÜİK’in açıklamasına göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 7.3 büyüdü. Gelen veri ise son dört çeyreğin en düşük yılık büyüme rakamı olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.2 büyüme yaşandı. Yeni günde piyasalar TSİ 17:00’da ABD kanadında açıklanacak olan ISM PMI ve İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verilerini takip edecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 16.50 – 16.75 – 17.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 16.15 – 16.00 – 15.70 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareket sürüyor. Kısa vadede 16.00-15.65 aşağı yönlü hareketlerde destek olarak izleyeceğimiz seviyeler iken, 16.00 üzerinde kalındıkça yukarı yönlü oynaklık riskinin süreceğini düşünüyoruz. 16.50 ilk direnç olarak izlenebilir.' denildi.

Petrol fiyatlarında 150 dolar beklentisi

 

Gram altın geriledi

 

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)