E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardaki zayıflık ciddileşiyor---

Dolardaki zayıflık ciddileşiyor

Dolardaki zayıflık ciddileşiyor
30 Temmuz 2020 - 10:29 borsagundem.com

Korona virüs etkisiyle uygulanan teşvik politikaları ABD Doları’nın küresel piyasalardaki değer kaybını arttırıyor. Wells Fargo Baş Stratejisti Michael Schumacher tahvillerin yükselmesine rağmen doların düşmeye devam edeceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalarda doların değer kaybı ciddi boyutlara ulaşabilir. Wells Fargo Menkul Kıymetler’in Makro Stratejiler Birimi Başkanı Michael Schumacher CNBC’ye verdiği röportajda ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı ve doların zayıflamasını destekleyen uzlaşmacı pozisyonunu değerlendirdi. Schumacher, “Döviz piyasası bu tip durumlarda oldukça hassas davranırken tahvil piyasası sadece yerinde duruyor” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist röportajında FED kararlarını yorumlarken, “Döviz piyasaları çok daha fazla etkilendi ve bizim görüşümüze göre bu etki birkaç hafta daha devam edecek” dedi.

Schumacher ana etmenler olarak korona virüsün ekonomiye etkisini hafifletmek üzere dizayn edilen muazzam parasal ve mali teşvikleri işaret ediyor.

Baş stratejist dolara ilişkin öngörülerine yer verirken “Dolar makul düzeyde bir miktar toparlanabilir. Fakat daha sonrasında, örneğin gelecek dört ya da beş ay sonrasındaki ticarette doların zayıf olacağını düşünüyoruz” dedi.

Doların diğer rakip para birimleri karşısındaki değerini ölçen küresel dolar endeksi para biriminin Haziran 2018’den bu yana den düşük seviyesinde olduğunu gösteriyor. Haziran ayında Morgan Stanley’nin Eski Asya Birimi Başkanı Stephen Roach doların gelecek iki yılda %35 değer kaybedeceğini ve ABD’de enflasyona neden olabileceğini belirtmişti:

ABD’de ölümcül dolar krizi yaklaşıyor

Buna karşın Schumacher bu düşüşün 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimlerinde daha fazla düşüşe neden olacağını düşünmüyor.

ABD tahvillerini kim alacak?

Michael Schumacher'in görüşüne göre dolardaki düşüş devam etmesine rağmen tahviller %1,5 seviyesine yükselebilir.

Wells Fargo Baş Stratejisti, “Bunu bir süredir dile getiriyoruz ve henüz gerçeğe dönüşmedi” uyarısında bulunarak tahvil piyasası için “Yıl sonunda %1’in üzerine çıkacak. Biliyorum bu neredeyse çılgınca gözüküyor” dedi.

Schumacher FED’in tahvil alımlarını mevcut seviyede tutacağına inanıyor. Verimlerin düşük kalması için, Schumacher daha fazla alıcı olması gerektiğine işaret ediyor.

Baş stratejist, “Boşluğu kim dolduruyor? Dolardaki zayıflık devam ederken gerçekten de yabancı yatırımcıların aceleyle gelip ABD varlıklarını satın alacaklarını düşünüyor musunuz? Biz bu durumdan oldukça şüpheliyiz” ifadelerine yer verdi.

Ünlü ekonomist tartışma yaratan dolar öngörüsünde geri adım atmıyor

 

Ünlü ekonomist uyardı: İkinci dip geliyor

 

Dolar ve euroda seyir ne yönde?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aaaa31 Temmuz 2020 07:10

    Euro 8'50 olucak ne diyorsunuz TL dünyada eriyo halen dolara taktınız

  • HEKERUKİ30 Temmuz 2020 23:51

    DOLAR HAYRANLARI SAYESİNDE BU ÜLKEDE DOLAR 7 CİVARI DURUYOR OYSA Kİ SANIRIM AVRUPA,ASYA  VE ORTA DOĞU DOLARI ÇOKTAN TERK ETTİ EN AZ 2 SENE. BELKİDE YİNE SANIRIM Kİ, 5 SENE SONRA DOLARIN   ESAMESİ OKUNMAZ ARTIK KİM PİLİR. O PİLİR.  YTD.

  • Haha30 Temmuz 2020 22:17

    Bizde hic oyle degil ama, tabi ya dis gucler

  • Ramazan30 Temmuz 2020 12:02

    Dolar dünyada zayıflıyor ama bizde tersine gidiyor nedense. Bizde de düşse ve ticaretin canlanmasına faydası olsa iyi olacak aslinda

  • kaktust30 Temmuz 2020 11:06

    zayıflayıf ciddileştikçe.diger para birmlerine karşı zayıflar lira hariç, lira da dolar zayıflayıf ciddileştikçe ,güneşi görmüş kar gibi eriyor

  • Ciddi30 Temmuz 2020 11:00

    Gerçekten epey ciddileşti zayıflık 7 lira şu anda birde ciddileşmeseydi demek 20 liraydı :)))))

  • Türkoğlutürk 30 Temmuz 2020 10:52

    Para basmanın doğal sonucu,

  • yorum_cubaba30 Temmuz 2020 10:45

    Bizde niye yükseliyor o zaman ..?

  • pala30 Temmuz 2020 11:20

    abd para basıyor ama türkiye daha fazla para basıyor