E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro yeni haftaya da yükselişle başladı---

Dolar ve euro yeni haftaya da yükselişle başladı

Dolar ve euro yeni haftaya da yükselişle başladı
26 Nisan 2021 - 08:02 borsagundem.com

Döviz kurlarında yükseliş haftanın ilk işlem gününde devam ediyor. Üst üste 7. günde de yükselen dolar/TL, 8,45'in üzerinde değerlenirken euro/TL ise 10,20'yi aştı.

Geçtiğimiz hafta oldukça hareketli günler geçiren döviz kurları yüzde 4'ün üzerinde yükselişle haftayı kapatmıştı. Haftanın son gününde kapanış seviyesi 8,35 olan dolar/TL bu sabah saatlerinde 8,44'e kadar tırmandı. Euro/TL ise 10,20'nin üzerine çıkarken 10,22 seviyeleri görüldü.

Yurt içinde bugün Kabine toplantısından çıkacak sonuç, kapasite kullanım oranı izlenirken, yurt dışında Almanya IFO ve ABD dayanıklı mal siparişleri verileri öne çıkıyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına dair yaptığı açıklamayı kabul edilmediği ve en şiddetli şekilde telin edildiği belirtildi. Biden’ın yaptığı açıklama sonrasında, ABD Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu rezerv tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Hazine Müsteşarlığı ile 2017 yılında yapılan protokolün hukuki dayanağı olduğunu söyledi. "Veri açıklamada dünyanın en şeffaf merkez bankalarından biriyiz" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti.

RIA'nın Putin'in danışmanı Yuri Ushakov'a dayandırdığı haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden Haziran ayında bir araya gelebilirler.

Çin hükümeti, Kovid-19 krizi sonrasında tüketicilerin ihtiyatlı hareket etmeleri karşısında tüketimi canlandırma, teşvik etmek için Mayıs ayında bir dizi tanıtım ve reklam faaliyeti gerçekleştirecek.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, en azından önümüzdeki 2 çeyrekte hızlı büyüme yaşanmasını beklediğini bildirdi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine'nin iki hafta önce aldığı kısmi kapanma kararları bugün sona eriyor. Bugünkü toplantıda Ramazan Bayramı sürecinde alınacak olası yeni önlemler ele alınacak. Kabine toplantısına, yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş ilk kez katılacak. Toplantıda ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olayları için kullandığı "Soykırım" ifadesi sonrası ABD ile ilişkiler ile Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyon başta olmak üzere diğer gündem maddelerinin de ele alınması bekleniyor.

Haftanın ilk gününe yurt içinde önemli verilerle başlanacak. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Sektörel Güven Endeksleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi verilerini açıklayacak. Geçen ay kapasite kullanım oranı yüzde 74,7, Reel Kesim Güven Endeksi 110,8 olarak açıklanmıştı (10.00).

TCMB ayrıca Yatırım Eğilimi İstatistiklerini raporunu da yayımlayacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında en önemli veri gündemi Almanya Ifo Endeksleri olacak.

Ifo İş Ortamı Endeksi bir önceki ay 96,6, Cari Durum Endeksi 93,0 puan seviyesinde açıklanmıştı (11.00).

ABD'de dayanıklı mal siparişleri (15.30), Dallas Fed Teksas İmalat Endeksleri (17.30) verileri ile 2 ve 5 yıllık tahvil ihaleleri izlenecek.

Asya piyasalarının açılmasıyla dolar 8,44'ü gördü

Asya borsaları haftaya iyimserlikle başladı

Biden'dan yüz buldular! Ermeni grup Türk aileye saldırdı

82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

ABD'ye farklı çeşit ve derecelerde karşılık verilecek

Fransız gazeteci: Bir Yahudi olarak utanıyorum

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: EOKA mezalimine baksınlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)