E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar için ufukta ayı piyasası var---

Dolar için ufukta ayı piyasası var

Dolar için ufukta ayı piyasası var
17 Temmuz 2020 - 11:31 borsagundem.com

ABD’de başkanlık seçimlerinin yaklaşması dolara ilişkin beklentileri olumsuz yöne çevirdi. Doları güvenli liman olarak göremeyen yatırımcılar alternatif arıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avustralya merkezli yatırım bankacılığı şirketi Macquarie'nın Döviz Stratejisti ve İdari Yöneticisi Gareth Berry, ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi yaklaşırken ABD Doları'nda zayıflama görülmesinin eklendiğini söyledi. Berry dolar için ayı piyasası görüşlerini paylaşıyor.

Garethy Berry CNBC’deki röportajında, “ABD Doları için muazzam seviyede olmasa da ciddi bir ayı piyasası bekliyoruz. Bununla birlikte kasım ayı başkanlık seçimlerinin ABD Doları’nda geniş düzeyde bir zayıflık oluşturacağını düşünüyoruz” dedi.

Kasım ayı seçimlerine ilişkin anketler Demokrat aday Joe Biden’ın ABD Başkanı Donald Trump karşısında önde olduğunu gösteriyor. Anketlere göre seçmenler Trump’ın korona virüs sürecindeki performansını oldukça zayıf buluyor. Altı eyalette seçmenlerin çoğunluğu Trump'ın virüs konusunu sadece borsa üzerinden ele aldığı görüşünde.

Macquarie Stratejisti röportajında, “ABD Doları güvenli liman olarak görülen bir para birimi. Ancak geçmişe baktığımızda ABD Doları'nın ABD'de siyasi gelişmeler yaşandığında zayıfladığını görüyoruz. Bu her zaman olmasa da zaman zaman gerçekleşiyor” ifadelerine yer verdi. Berry 2011’deki ABD borç krizinde ve 2016 seçimleri sırasında bu durumun iki kez daha tekrarladığını hatırlatıyor.

2011 yılında ABD Kongresi acil ihtiyaç haline gelen borç tavanını yükseltmek konusunda bir anlaşmaya varamamıştı. Bu durum kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors’un ilk kez ABD’nin kredi puanını indirmesiyle sonuçlanmış ve piyasa volatilitesini ciddi biçimde arttırmıştı.

Doların diğer önemli rakipleri karşısında değerini ölçen ABD Doları Endeksi Cuma günü 96,25 seviyesinde işlem görüyor. Endeks bu hafta 96,4 seviyesinden düştü.

Dolara alternatif küresel para birimi

Japon Yeni’nin yanı sıra euronun da dolara alternatif olabileceğini söyleyen Berry, yenin Kasım ayına kadar dolar karşısında 102 seviyelerine kadar güçlendiğini gördüğünü de sözlerine ekledi. Yen dolar karşısında 107,12 seviyesinden işlem görüyor.

Macquarie’nin Döviz Stratejisti yenin dezavantajının, Japonya'daki emeklilik fonu endüstrisinin yenden diğer para birimlerine "oldukça agresif" bir şekilde çeşitlendirilmesi ve yenin "çıkış dalgasına" yol açması olduğunu söyledi.

Tüm bu dezavantajlara rağmen Berry yine de doların ileriki süreçte daha kötü bir konumda olduğunu belirtti. Berry "Yine de kasım ayı içerisinde ABD’deki siyasi gündemin dolar-yen paritesinde keskin bir düşüş için yeterli olduğunu düşünüyorum, ve bu para birimi, euro ile birlikte, önümüzdeki birkaç ay içinde dolara karşı en iyi alternatiflerimiz olacaktır" dedi.

Borsalar kritik bir döneme giriyor

 

Altının onsu 5000 doları görür mü?

 

ABD’de ölümcül dolar krizi yaklaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamza17 Temmuz 2020 16:55

    abd ve ab batıyor ülkemiz gelişen ülkeler içinde en hızlı büyüyen ve ekonomik egemenliğine kavusmustur bugün suriyede ve libyada bile Tl miz kullanılıyor bunu göremeyen cahil cehapekk ve bizans usakları yasıyor maalesef memleketimizde

  • ttt17 Temmuz 2020 22:50

    Dünyayı ele geçiriyoruz Hamza. Geçiremezsek de suçlusu chp. Sen öyle bil.

  • :)))17 Temmuz 2020 19:59

    Birader en son senin gibiler ortaya çıktığında 3.5 liradan 7 liraya gitmişti,işiniz gücünüz boş yapmak Libya kullanıyormuş görmeyip duyanlarda AB liraya geçti sanacak.

  • ZELİHA KARAKAŞLI17 Temmuz 2020 15:44

    Bizler altındayız onlarıda bekleriz.

  • Okie Dokie17 Temmuz 2020 12:27

    Ne zaman böyle dolar hakkında olumsuz haber çıksa gider paramı dolara çeviririm. Siz ons 5000$ olacak diyen egonomistlere inanıp paranızı altına çevirin.