E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne nasıl başladı?---

Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?
27 Mayıs 2020 - 08:07 borsagundem.com

Dolar güne 6,76 TL seviyesinden başladı

Uzun bayram tatili sonrası haftanın ilk iş gününe Dolar/TL 6,76 seviyesinden güne başlarken, Euro/TL 7,41 seviyesinden açıldı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 28 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 397 olduğunu açıkladı.

Fitch, Türk ekonomisi için 2020 yılı GSYH daralma tahminini yüzde 2,0'den yüzde 3,0'e yükseltti.

Kambiyo işlemlerindeki Banka Sigorta ve Muamele Vergisi oranı binde 2'den yüzde 1'e çıkarıldı. Finansman bonolarında gerçek kişiler için vergi tevkifat (stopaj) oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı.

Döviz ve altın alım satımında yeni vergi uygulaması!

Çin'de sadece 1 yeni korona virüs vakası tespit edilİrken Güney Kore'de yeni vaka sayısı 40 oldu.

Novavax, koronaya karşı Avustralya’da başlatılan birinci faz klinik aşı denemesinin Temmuz ayında sonuç vermesini bekliyor.

Uluslararası takas ve saklama kuruluşu Clearstream, Türk Lirası cinsinden takas işlemlerine yeniden başlayacak.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, bugün tamamlanacak olan ikinci ek bütçe ile korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin vurduğu şirketlere

140 trilyon yen (1,3 trilyon dolar) finansman desteği sağlanacağını bildirdi.

Fitch Ratings "Global Ekonomik Görünüm" raporunda 2020 yılı için GSYH daralma tahminini Nisan ayında öngördüğü yüzde 3,9'da yüzde 4,6 seviyesine yükseltti.

Fitch küresel ekonomi ile ilgili beklentilerini aşağı çekti

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 azalarak 478,1 milyar yuan oldu. Karlar, Mart ayında ise yüzde 34,9 azalmıştı.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Başkan Donald Trump'ın Pekin'e korona virüs salgını nedeniyle oldukça "sinirlemiş" olduğunu belirterek, ABD-Çin ticaret anlaşması gibi konuların Başkan Trump için korona virüs konusunda daha az önemli olduklarını söyledi.

Japonya bu yıl tahvil ihracını yaklaşık 2 trilyon dolara yükseltecek.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, enflasyon hedefinin simetrik, esnek ve orta vadeli olduğunu söyledi.

Almanya, demiryolu şirketi Deutsche Bahn'a 5,5 milyar euro yardım sağlayacak.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa'daki korona virüs salgınının finansal kırılganlıkları güçlendirdiğini belirterek, bu salgının gelecekteki finansal krizin tohumlarını ekiyor olabileceğini bildirdi.

Hollanda, Avrupa Toparlanma Fonu'nun finansal yardımı kredi olarak vermesini istiyor.

New York Borsası'nda seans salonu 2 ay aradan sonra açıldı.

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

ABD'de haftalık MBA mortgage endeksleri (14.00), Richmond Fed imalat endeksi (17.00) ve haftalık API petrol stokları (23.30) verileri izlenecek.

ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)