E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne 6,95 seviyesinden başladı---

Dolar güne 6,95 seviyesinden başladı

Dolar güne 6,95 seviyesinden başladı
21 Nisan 2020 - 08:29 borsagundem.com

Dolar/TL güne 6,95 seviyesinini test ederek başladı

Yukarı yönlü hareketine devam eden Dolar/TL, yeniden 6,95 seviyesini test ederek güne başladı. Euro/TL 7,52 seviyesinden açıldı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 123 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 2 bin 140 olduğunu açıkladı.

Türkiye'de korona virüs nedeniyle can kaybı 2140'a yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutulacak şekilde 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması yapmayı özellikle planlıyoruz” dedi.

23 Nisan'dan itibaren 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Tüm esnaflarımızın ekmek kapılarını ayakta tutmak, bu süreçte onları rahatlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararı yarın açıklanacak. 

Almanya’da birçok eyalette korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler gevşetti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yaptığımız gevşetmenin neticelerini iki hafta sonra göreceğiz’’ dedi.

ABD’de korona virüs salgını yüzünden enerjiye talebin azalmasıyla fiyatı gittikçe düşen petrol tarihte ilk kez Pazartesi günü ilk kez negatif fiyattan işlem gördü. Dün NYMEX'de Batı Teksas petrolünü varil fiyatı -37,63 dolar/varil seviyesini gördü. Bu sabah ise fiyat düne göre 38,99 dolar artışla 1,36 dolar/varil seviyesine kadar çıktı.

ABD petrolünün vadeli kontrat fiyatı tarihte ilk defa eksiye düştü

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’de petrol fiyatlarındaki rekor düşüşü kısa vadeli olarak niteledi ve durumun ‘’mali sıkışıklıktan’’ kaynaklandığını belirtti.

ABD enerji sektörü, Fed'den şirketler için ortaya koyduğu 600 milyar dolarlık kredi programının şartlarında petrol ve gaz şirketlerinin yararlanmalarının yolunu açacak değişiklikler yapmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasına ‘’şiddetle’’ karşı çıkmayı sürdürdüğünü belirtti.

ABD borsaları petroldeki tarihi çöküşün etkisiyle düştü

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, IMF'in kendi rahat alanından dışarı adım atması ve üye ülkelerin korona virüs salgını ile mücadele etmelerine yardım, salgının ekonomik etkilerinin hafifletilmesi çin olağanüstü tedbirler almasının gerekebileceğini bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'da korona virüs salgınından ekonomik toparlanmanın finansmanı için daha büyük bir Avrupa Birliği bütçesi ortaya konmasına ve AB Komisyonu yolu ile ortak borçlanmaya hazır olduklarının sinyalini verdi.

IMF Başkanı Georgieva: Küresel ekonomide görünüm çok kötü

TÜİK tarımsal girdi fiyatlarını açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, TL cinsinden 3 Yıl(1.106 gün) vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesi düzenleyecek.

ABD'de ikinci el konut satışları (17.00), API haftalık petrol stokları (23.30) verileri izlenecek.

Avrupa Birliği(AB) Genel İşler Konseyi ve Dışişleri Konseyi toplantıları gerçekleştirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)