E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar Fitch'i fiyatladı mı?---

Dolar Fitch'i fiyatladı mı?

Dolar Fitch'i fiyatladı mı?
25 Ocak 2017 - 11:36 borsagundem.com

Bu haftanın önemli verisi olan Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Şimdi piyasaların önünde Fitch beklentisi var

BORSAGUNDEM.COM

Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 8'de sabit bıraktı. Bunun dışında TCMB marjinal fonlamayı ve geç likidite penceresinde faizi yükseltme kararı aldı. Dün Merkez Bankası'nın bu kararı ile birlikte dolar tepki ve bir süre sonra geri çekilme yaşadı. Piyasalarda yeni beklenti ise Fitch oldu. Borsa Gündem piyasa beklentilerini uzmanlara sordu. Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı piyasa beklentilerini açıkladı. İşte o görüş:

Merkez Bankası gecelik borç verme ve geç likidite penceresinde yaptığı faiz artırımları ile TL’yi sıkılaştırmaya devam edecek. Piyasada ise, politika faizinde yükseliş beklendiğinden kurda ilk tepki yukarı oldu. Dün alınan karar sonrası haftalık repo ihalesi açılmadığı sürece bankalar %9.25 ve %11’den fonlanmaya devam edecek ve fonlama maliyeti yükselecek. TCMB açılacak ihalelerde repo ve swap faizini yüksek tutarsa kurun bu seviyelerde kalmasını sağlayabilir. Ancak reel faizler artıya geçmediği sürece Türk Lirası’nın kırılganlığı devam edecektir.
Fitch’in not indiriminin dolar kuru tarafında fiyatlandığını ancak borsaya bir miktar satış gelebileceğini düşünüyorum. BİST tarafında teknik olarak yorulma görülüyor.
BİST Dolar bazında ucuz kaldığı için son dönemde kısa bir ralli yaptı. Türk Lirası ise siyasi ve jeopolitik riskler ile kırılgan olmaya devam etti. Gram altın tarafında ise kur ve ons tarafındaki artış ile 150 TL seviyesini zorladı.
Kur tarafında 3.70-3.75 bölgesinin üzerinde kalındığı sürece devam edebilir. 3.84-3.85 önemli direnç bölgesi. Sonrasında ise bir önceki zirve seviyesi olan 3.93-3.94 görülebilir.
Kurda son dalganın 4.10-4.20 bölgesinde olmasını bekliyorum. Fitch not indirimi ile Merkez Bankası faiz artırımı yapmaz. Ancak kur bu bölgeye geldiğinde politika faizinde radikal bir faiz artışı yapılabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)