E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDokunulmazlıkta CHP sürprizi!---

Dokunulmazlıkta CHP sürprizi!

Dokunulmazlıkta CHP sürprizi!
21 Mayıs 2016 - 09:04 borsagundem.com

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği paketine CHP neden son anda destek verdi? Kemal Kılıçdaroğlu gerekçesini açıkladı

İlk turda ‘hayır’ tavrı sergileyen CHP, asıl geçerli olan son turda destek verdi ve teklifin zorunlu referandum aralığını aşmasını sağladı.

Peki ama neden? Sürpriz gelişmenin gerekçesi neydi? Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, CHP kulislerinden edindiği bilgileri paylaştı.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI ENDİŞESİ

Kılıçdaroğlu ayrıca zorunlu dokunulmazlık referandumu ile birlikte, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemini içeren bir anayasa değişikliğinin de aynı gün referanduma götürülmesi ihtimalinin destek bulabileceği endişesini taşımış

Hürriyet’in CHP’li yetkililerden edindiği bilgiye göre, TBMM’de dün sabah başlayan son oylamalar öncesinde Kılıçdaroğlu ve kurmayları şu değerlendirmeleri yaptı:

"REFERANDUM ÜLKENİN GELECEĞİNİ KARARTACAK" İDDİASI

"Dokunulmazlık kalkacak. Kalkınca da ben ve başka CHP’liler yargılanacağız. Belki de bir yıldan fazla ceza alacağım ve siyaset yapmamın önü kesilecek. Ancak, AKP’nin ‘referandum’ kumarı, ülkenin geleceğini karartacak sonuçlar yaratacak. Türkiye’nin geleceği için kendi siyasi geleceğimi riske attığımın farkındayım”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)