E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğu Akdeniz'de üçlü doğalgaz zirvesi---

Doğu Akdeniz'de üçlü doğalgaz zirvesi

Doğu Akdeniz'de üçlü doğalgaz zirvesi
29 Ocak 2016 - 06:39 borsagundem.com

İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi liderleri, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının Türkiye'yi by-pass ederek AB'ye ulaştırma planı yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis Lefkoşa’da biraraya gelerek, 3 ülkenin doğalgaz ve elektrik hatlarıyla birleşmesi için ortak komite kurmasını kararlaştırdı. Lefkoşa Rum kesiminde zirvede 3 lider, Türkiye’yi kast ederek, vardıkları anlaşmanın herhangi bir ülkeye karşı olmadığını vurguladı. İsrail Başbakanı Netanyahu, ortak basın toplantısında bölgedeki doğalgazın İsrail’den önce Kıbrıs Rum yönetimine, buradan da Yunanistan’a gidecek bir boru hattıyla Avrupa’ya ulaştırılması planını incelemeye aldıklarına dikkat çekerek, projeyi ‘son derece cesur’ diye niteledi. Netanyahu, “İsrail-Yunanistan ve Kıbrıs (Rum yönetimi) bölgede 3 demokratik ülke. Yunanlar, Yahudiler ve Rumlar (Kıbrıslı) 2 bin yıl önce de aynı masaya oturup konuşabiliyordu” dedi.Yunanistan Başbakanı Çipras ise, Kıbrıs sorunu konusunda Türkiye’yi işaret etti ve “Garantiler ve garantörler konusunda çağın gerisinde kalmış sistemleri desteklememek gerek” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cesur Türk 29 Ocak 2016 13:35

    Yunanlar, Yahudiler ve Rumlar (Kıbrıslı) 2 bin yıl önce de aynı masaya oturup konuşabiliyordu” dedi ŞİMDİ AĞZIMI BOZACAĞIM. Türklerin Anadoludaki varlığı 2000 yıllık Yunan-Yahudi kavgasını bitirdi. Yahudiler,Perslerle bir olup Bizans'a saldırdı. Bizans yenildi sonra Türklerin yardımıyla galib oldu. Hz.Muhammed'e (SAV) Rum suresi vahy olundu. Dini Yahudi Hanuka bayramı, Yunana karşı elde edilen zaferdir.

  • ERSAN29 Ocak 2016 07:25

    BİZ DE SUYU KOZ OLARAK KULLANMAMIZ LAZIM.