E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDisney'in internet üzerinden yayın açıklaması hisselerini uçurdu---

Disney'in internet üzerinden yayın açıklaması hisselerini uçurdu

Disney'in internet üzerinden yayın açıklaması hisselerini uçurdu
13 Nisan 2019 - 06:03 borsagundem.com

Önceki gün Disney+ adıyla internet üzerinden yayın yapacaklarını açıklayan Walt Disney'in hisseleri dün ABD borsasında rekor artış gösterdi. Yüzde 11.5 oranında artışla şirket hisseleri tarihinin en yüksek seviyesine çıktı

Walt Disney şirketi önceki gün Disney+ ismiyle internet üzerinden yayın yapacaklarını açıkladı. Bu açıklama şirket hisselerine rekor artış getirdi. 

Şirketin açıklamasında Disney+'nın Kuzey Amerika'da Kasım ayında yayına başlayacağı belirtildi. Disney+'nın Disney'in satın almış olduğu Pixar, Marvel, National Geographic, Yıldız Savaşları'nın yapımcısı Lucasfilm ve 70 milyar dolar ödeyerek satın aldığı 20th Century Fox'un yapımlarını içereceği ifade edildi. Disney+'nın aylık ücreti 6.99 dolar, yıllık ücret ise 69.99 dolar olarak belirlendi. 

Bu açıklamanın ardından Walt Disney hisseleri dün New York borsasında rekor artış gösterdi. Şirket hisseleri tam yüzde 11.54 oranında 13.48 dolar arttı. Bu artışla 130,06 dolara çıkan hisseleri, şirket tarihinin en yüksek değeri olarak kayıtlara geçti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)