E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiDisney'e hacker şantajı---

Disney'e hacker şantajı

Disney'e hacker şantajı
17 Mayıs 2017 - 13:49 borsagundem.com

Bilgisayar korsanları Walt Disney'in sistemini ele geçirdi

ABD'de Walt Disney şirketinin sistemini ele geçiren bilgisayar korsanlarının fidye istedigi bildirildi. Ele gecirilen filmler arasinda "Karayip Korsanlari 5'' ve ''Arabalar 3'' filmleri de bulunuyor

Bu yaz "Karayip Korsanlari 5 Ölü Adamlar Masal Anlatamaz'' ve "Arabalar 3'' filmlerinin devamlariyla gişe başarısı bekleyen Disney Stüdyolari, fidyeci korsanlarla mücadele ediyor. Hollywood Reporter ve Deadline'a göre fidye verilmemesi halinde filmi henüz çıkmadan yayınlayacaklarını belirten hacker'ların bu filme nasıl ulastıkları ise bilinmiyor. Disney CEO'su Bob Iger'ın şirket içi ifadelerine dayandırılan haberlerde, hacker'ların iki filmin dijital kopyalarının ellerinde olduğu ve sanal para birimi "Bitcoin" karşılığı bunları internette yaymaktan vazgeçecekleri şantajında bulundukları belirtiliyor. İstenen fidyenin miktarı açıklanmazken "Muazzam bir miktar" denilmekle yetiniliyor. Disney'in bu tehdidin ardından ödemeyi reddettiği ve FBI ile ortak çalışmalara başladığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)