E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDisney temettü miktarını artırdı---

Disney temettü miktarını artırdı

Disney temettü miktarını artırdı
08 Şubat 2024 - 08:14 borsagundem.com

Disney, beklentilerin üzerinde kâr etti ve nakit temettü miktarını artırdı. Şirket, ödenen son temettüye kıyasla yüzde 50'lik bir artışla hisse başına 0,45 dolar temettü verecek.

Disney (DIS), şirketin beklentileri aşan mali ilk çeyrek kazançlarını bildirmesi ve yayın kayıplarının azalması nedeniyle nakit temettüsünü %50 oranında artıracağını açıkladı.

Disney, Bloomberg anketine katılan analistlerin beklediği 0,99 $'a kıyasla önemli bir artışla hisse başına 1,22 $ düzeltilmiş kazanç bildirdi. Şirket ayrıca 2024 mali yılının tamamında hisse başına 4,60 $ kazanç öngörerek 2023'e kıyasla en az %20'lik bir artış sağladı.

Gelir 23,5 milyar $ olarak gerçekleşti ve 23,8 milyar $'lık beklentiye kıyasla hafif bir düşüş yaşandı.

Şirket, ocak ayında ödenen son temettüye kıyasla %50'lik bir artışla hisse başına 0,45 $ nakit temettü açıkladı. Temettü, 8 Temmuz günü mesai bitiminde kayıtlı olan hissedarlara 25 Temmuz'da ödenecek.

Yönetim kurulu ayrıca 2024 mali yılında 3 milyar dolarlık alım hedefleyen yeni bir hisse geri alım programını da onayladı.

Disney'den Epic Games'e 1,5 milyar dolar yatırım

 

Disney Rusya'daki tüm faaliyetlerini durduracak

 

Disney'in CEO'su Robert Iger, Apple yönetiminden istifa etti

 

Walt Disney hisseleri CEO değişikliği sonrası yüzde 2 değer kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)