E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden BM'ye sert tepki: Tümüyle reddediyoruz---

Dışişleri'nden BM'ye sert tepki: Tümüyle reddediyoruz

Dışişleri'nden BM'ye sert tepki: Tümüyle reddediyoruz
23 Temmuz 2021 - 20:42 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Kapalı Maraş açılımıyla ilgili BM ve bazı ülkeler tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Asılsız iddialara dayanan açıklamaları tümüyle reddediyoruz" ifadelerine yer verildi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, BM Güvenlik Konseyi ile çeşitli ülkelerin Maraş açılımı hakkındaki açıklamalarına ilişkin "Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan, asılsız iddialara dayanan açıklamalarını tümüyle reddediyor ve bunlara ilişkin KKTC’nin verdiği cevapları tamamıyla paylaşıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından 20 Temmuz 2021 tarihinde açıklanan, Maraş açılımının ikinci aşaması hakkında BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan Başkanlık Açıklaması ile çeşitli ülkelerin yaptıkları, Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan ve asılsız iddialara dayanan açıklamaları tümüyle reddediyor ve bunlara ilişkin KKTC’nin verdiği cevapları tamamıyla paylaşıyoruz. Bu açıklamalar Maraş’ın KKTC toprağı olmadığı, KKTC’nin Maraş’taki mülklere el koyacağı ve buraya mülkiyet hakları hilafına yerleşimciler getireceği gibi mesnetsiz iddialara ve Rum-Yunan kara propagandasına dayanmaktadır. Maraş, KKTC toprağı olup, KKTC makamlarının iyi niyetli yaklaşımı çerçevesinde zamanında yerleşime açılmamış, askeri bölge olarak ilan edilmiştir. KKTC Hükümeti, geçtiğimiz Ekim ayında 47 yıldır kapalı tutulan ve artık çevresel tehlikeler de yaratmaya başlayan Maraş’ın iki ana caddesini ve plajını halka açmış, son olarak da Maraş’ın yüzde 3,5’una tekabül eden pilot bölgenin askeri bölge statüsünü kaldırmıştır.

 

BM'den Kapalı Maraş kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www24 Temmuz 2021 16:14

    KKTC çıkarması , Erdoğan'ın milliyetçi, muhafazakar oyları elde tutabilme çabasıdır. Külliyeden daha anlamlı bir müjde verilebilirdi. Toplantıda 1974 Kıbrıs çıkarmasının mimarı Ecevit ve KKTC yi ölümüne savunan  Denktaş'ın anılmaması olmamış. İyi ki rumlar ,Annan Planına ret oyu verdiler de KKTC bağımsız kaldı. İnşallah iki devletli birbirinden bağımsız bir çözüm olur

  • Keklik23 Temmuz 2021 23:45

    Çin e o kadar yalakalık yaptılar ama nafile. Putin bile destek vermemiş.yine gandirildilar

  • Baran24 Temmuz 2021 16:01

    Ulan şerefsiz tohum!  Sesin çıksın!  Git  BM ye havla Yunan a havla!  Köpek oğlu köpek!  Burada  parazit yapma!  

  • Misafir 23 Temmuz 2021 22:51

    Gavurlar yine çıldırıyor tabiki CHP DE