E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden 1915 olayları hakkında tek taraflı açıklamalara tepki---

Dışişleri'nden 1915 olayları hakkında tek taraflı açıklamalara tepki

Dışişleri'nden 1915 olayları hakkında tek taraflı açıklamalara tepki
24 Nisan 2024 - 14:40 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz" açıklaması yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, bazı ülkelerin yetkilileri tarafından 1915 olaylarına ilişkin yapılan beyanlar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamaların uluslararası hukuka da aykırı olduğu vurgulanarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Tarihle ilgili bu ön yargılı ve tarafgir açıklamalar, iki toplum arasındaki uzlaşı çabalarına zarar vermenin yanı sıra nefret suçları işlemeye meyilli radikal grupları da cesaretlendirmektedir. Tüm tarafları, Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerimize ve Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecine destek vermeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 mesajı

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump'a 1915 olayları tepkisi

 

Büyükelçi Kılıç'tan ABD'ye 1915 olayları tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI24 Nisan 2024 17:30

    Kendileri her gün milyonlarca insanları katlederler kimse onlara söz söyleyemez biz vatanımızı düşmanlarımızdan temizledik her sene önümüze getirip ekonomik siyasi ve psikolojik baskı yapıyorlar adilik değil mi bu.