E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'ya kınama---

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'ya kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'ya kınama
17 Mayıs 2021 - 22:28 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı tarafından Avusturya İçişleri Bakanı'nın Türkiye ve Erdoğan aleyhinde yaptığı açıklamalara kınama geldi

Dışişleri Bakanlığı, "Avusturya İçişleri Bakanı'nın, İsrail'in Filistinlileri hedef alan vahşi saldırılarına karşı Viyana'da gerçekleştirilen protesto gösterileri bağlamında bugün ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yaptığı gerçeklikten kopuk beyanları külliyen reddediyor ve kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Avusturya İçişleri Bakanının, İsrail’in Filistinlileri hedef alan vahşi saldırılarına karşı Viyana’da gerçekleştirilen protesto gösterileri bağlamında bugün (17 Mayıs) ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yaptığı gerçeklikten kopuk beyanları külliyen reddediyor ve kınıyoruz. Avusturya makamlarını tamamen iç politika kaygılarıyla yapılan ve Türkiye-Avusturya ilişkilerine zarar veren Türkiye aleyhtarı bu tür açıklamalara son vermeye davet ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini tel'in ediyorum. Böyle bir resmi makama bir terör devletinin bayrağını çekmek, terörle izdüşümlü bir hayat yaşamak demektir. Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Avusturya'dan İsrail'e akılalmaz destek: Türkiye'den jet yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)