E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDİKA'dan Güneydoğu'ya dev kaynak---

DİKA'dan Güneydoğu'ya dev kaynak

DİKA'dan Güneydoğu'ya dev kaynak
20 Ocak 2014 - 20:06 borsagundem.com

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ı kapsayan DİKA'nın, bölgede yatırımcılara bu yıl 38 milyon 500 bin lira kaynak aktaracağı belirtildi

Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) bu yıl 38 milyon 500 bin liralık kaynağı Güneydoğu'ya aktaracak.

DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, DİKA Mardin Yatırım Destek Ofisinde düzenlediği toplantıda, 2009-2013 yılları arasında 10 Mali Destek Programı çağrısı yaptıklarını, bu kapsamda 2013 yılı sonuna kadar eş finansmanla toplam 104 milyon liranın yatırıma dönüştüğünü belirtti.

Bu yıl da ciddi bir kaynağın bölgeye aktarılacağını ifade eden Gülbay, şöyle dedi:

"Ajansımız tarafından hazırlanan, toplam bütçesi 16 milyon lira olan 'Dicle’de Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' adlı proje teklifimiz başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Böylece ajansımız kendi bütçesi dışında bir kaynağı bölgeye kazandırmış oldu. Ajansın kendi bütçesiyle bu yıl mali destek programları için yaklaşık 22 milyon 500 bin lira destek sağlayabilecek. Böylece bu yıl toplamda 38 milyon 500 bin lira bölgeye aktarılacak. Eş finansmanı ile bu rakam yaklaşık 80 milyon liraya dönüşecek."  

Gülbay, Kalkınma Bakanlığınca yayınlanan "Kalkınma Ajanslarının Performans Ölçümü" adlı uzmanlık tezi çalışmasında Türkiye genelindeki 26 kalkınma ajansının 5 farklı kategoride değerlendirilerek, karşılaştırma yapıldığını belirtti.

"Mali Destek Uygulamaları Modeli" kategorisinde DİKA'nın birinci olduğunu kaydeden Gülbay, DİKA'nın diğer dört kategoride de ilk üçte yer alarak Türkiye'deki kalkınma ajansları arasında başarı sıralamasında öne çıktığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)